U potresu teško oštećeno 25 škola u Zagrebu

U potresu su stradale i brojne škole. Njih 25 pretrpjelo je veća oštećenja zbog kojih se učenici u njih neće vratiti prije rujna, a neke ni do tada neće biti obnovljene.

Jedna od škola oštećenih u potresu je i ona u Kašini u koju ide devetogodišnji Luka.

– Jako me zanimalo i odmah sam rekao tati idemo se voziti biciklima da vidimo kako je škola, kazao nam je Luka.

U Gimnaziji Tituša Brezovačkog, u učionicama i hodnicima, vidljive su posljedice potresa. Ipak, ravnatelj Damir Jelenski vjeruje da će na jesen škola biti spremna za nastavu.

– Vjerujemo da će se na jesen ovdje održavati nastava u punom jeku i da će škola biti obnovljena potpuno, kazao je Jelenski.

Od 433 dječja vrtića te osnovne i srednje škole kojima je osnivač Grad Zagreb – 25 se zbog oštećenja u potresu ne može upotrebljavati, a njih četiri – dvije osnovne i dvije srednje – imaju crvenu oznaku.

– U 12 objekata nećemo moći imati nastavu, međutim 421 objekt će biti spreman do 1. rujna ove godine za prihvat djece i učenika, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Neke objekte čeka dugotrajna obnova pa nije jasno kako će rad biti organiziran ako se nastava i program nastave u svibnju.

– Ono što mogu jamčiti je da ćemo 11. svibnja, oni koji budu htjeli, mogli ići od 1. do 4. razreda biti u svojim klupama, izjavio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.(hrt)

Facebook Comments