Australija ublažava mjere, plaže otvorene

Australska najnaseljenija država priopćila je da će ublažiti neka ograničenja kretanja nakon što su ponovno otvorene plaže u nadi da će politka povećanja broja testiranja pomoći u suzbijanju širenja koronavirusa.
Plaža Bondi i još dvije susjedne plaže u Sydneyu otvorene su za lokalno stanovništvo, čime je poništena odluka lokalnih vlasti o njihovom zatvaranju koja je donesena zbog velikih gužvi i kršenja mjera socijalnog distanciranja.

Država Novi Južni Wales, u kojoj je zabilježena gotovo polovina australskih slučajeva covida-19, u međuvremenu je priopćila da će dopustiti od petka da dvije odrasle osobe posjete treću u njezinu domu. Time je ublažena zabrana kretanja koje nije u nužne svrhe. Djeci je dopušten odlazak u kućne posjete, a ljudi koji se ne osjećaju dobro trebaju ostati kod kuće.

Australija je izbjegla veliki broj smrti od covida-19 kakav je viđen u drugim zemljama. U zemlji su zabilježena 6723 zaražena i 84 smrti povezanih s koronavirusom. Državne vlade uspostavile su centre za testiranja i sada ohrabruju građane da se podvrgnu testiranju bez obzira na to imaju li simptome. (hrt.hr)

Facebook Comments