Frka-Petešić: Ako idemo prebrzo, ponovno ćemo se vratiti u blokadu

Ako idemo prebrzo, upropastiti ćemo ovo što smo do sada postigli, i onda ćemo se jako brzo ponovno vratiti u blokadu, rekao je predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić jutros u emisiji U mreži Prvog na Hrvatskom radiju govoreći o postupnom popuštanju zaštitnih mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa.

– Nama je cilj održivo popuštanje mjera, rekao je Frka Petešić.
Epidemiologinja HZJZ-a Iva Pem Novosel rekla je da su uglavnom zadovoljni ponašanjem građana nakon popuštanja mjera, ali da bi ipak podsjetila da je vrlo važno i dalje držati se svih mjera i preporuka jer opasnost još uvijek nije prošla.

– Kad idemo u trgovinu, nikako ne smijemo ići u grupiranje, na mali razmak, nego moramo držati taj preporučeni razmak od 2 metra, onda smo na sigurnoj strani. Ako idemo u zatvorene prostore, preporučuje se nošenje maski. A pogotovo u javnom prijevozu, nikako to grupiranje, gužve, bolje je propustiti prijevozno sredstvo, možda čak i po cijenu kašnjenja, nego se grupirati, ići u gužve, to se nikako ne preporučuje, rekla je Pem Novosel.

Frka Petešić rekao je da možemo biti zadovoljni općenito i da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj prilično dobra. To je opisao kao zajednički uspjeh mjera i odgovornog i discipliniranog ponašanja građana.

– Nismo se vratili u normalu, nego u jedno postupno popuštanje mjera, naglasio je Frka-Petešić. (hrt.hr)

Facebook Comments