‘Bljesak je bio vrhunska vojnička i policijska operacija’

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ SE OGLASIO POVODOM 25. OBLJETNICE VELIKE AKCIJE HRVATSKE VOJSKE

U povodu 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS Zoran Milanović primio je u srijedu vojne i policijske zapovjednike koji su u njoj sudjelovali te je poručio kako je riječ o vrhunskoj vojničkoj i policijskoj operaciji.
“Uskoro će 25 godina kako je Hrvatska izvela svoju prvu veliku oslobađajuću akciju i prekinula svoju četverogodišnju agoniju rascijepanosti i podijeljenosti u teritorijalnom smislu, nemogućnosti normalnog funkcioniranja”, rekao je Milanović.

Dodao je da je ta operacija, oslonjena isključivo na vlastite snage, izvedena besprijekorno u vojno-operativnom i izvedbenom smislu, kao i u smislu poštivanja svih onih potrebnih i dobrih normi međunarodnog prava.
„To je bila po svemu vrhunska vojnička i policijska operacija“, naglasio je predsjednik Republike.

U vojsci neće biti dnevne politike
„Dok sam Predsjednik Republike u vojsci će se napredovati redovno, dnevne politike neće biti, biti će sustava vrijednosti, a to su one vrijednosti na temelju kojih smo primljeni u NATO i kasnije u EU. To je zapadna demokracija koja ima razne tonove i boje, nije svaka ista, ali zajedničko svim tim državama s kojima dijelimo sigurnosne klauzule i članak Ugovora o uzajamnoj i sigurnosnoj pomoći u slučaju napada, jest da smo zemlja koja ima slobodne izbore, zemlja u kojoj se poštuju određeni kriteriji i ljudska prava“, poručio je Predsjednik u svom obraćanju.

„Hvala vam za ono što ste učinili za Hrvatsku, hvala na vašem djelatnom doprinosu, živjela Hrvatska“, zaključio je Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH, stoji u priopćenju iz Ureda Predsjednika.

Uz vojne i policijske zapovjednike iz VRO „Bljesak“ prijamu su nazočili članovi Glavnog stožera Oružanih snaga RH na čelu s načelnikom admiralom Robertom Hranjom te predstavnici Ravnateljstva policije MUP-a.

U ime pripadnika Hrvatske vojske sudionika vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ obratio se general zbora u mirovini Pavle Miljavac, a u ime pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova sudionika Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ Zdravko Janić. (jutarnji.hr)

Facebook Comments