Vlaho Orepić prešao u HSS, postaje potpredsjednik stranke

“Čast i zadovoljstvo mi je što smo dobili takvo pojačanje osobe koja je dokazala svoj politički integritet, da je nepotkupljiva… Mislim da ovo ujedinjavanje, ulazak svih članova Nove politike i Vlahe u HSS očekivano, neko smo vrijeme razgovarali o tome i ovo je samo početak integracije svih članova u HSS”, rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak našem reporteru Elviru Mešanoviću.

“U narednom periodu provest ćemo određene tehničke odluke, nema zapreke da bude imenovan za vršitelja dužnosti jednog od potpredsjednika stranke, imamo ih 6, i upražnjeno je mjesto. Kao takav bit će uključen u sve predizborne aktivnosti”, rekao je Beljak, te dodao kako mu je čast što su dobili takvo pojačanje.

“Orepić je dokazao svoj politički integritet, kao i to da je nepotkupljiv. On je išao u osnivanje stranke koja ima gotovo identičan program s HSS-om i mislim da ovo ujedinjavanje, ulazak svih članova Nove politike i Vlahe Orepića u HSS očekivano. Neko smo vrijeme razgovarali o tome i ovo je samo početak integracije svih članova Nove politike u HSS”, rekao je Krešo Beljak.
Kazao je i kako ga žalosti što će vladajući svoj politički uspjeh, odnosno rejting, pretpostaviti ovoj situaciji.

“Oni ne prezaju ni od čega. No, to je njima na dušu, ako je imaju”, rekao je Beljak.

Za njih je na predstojećim izborima, rekao je, najbolja kombinacija koalicija s SDP-om i ostalim partnerima s lievog centra i centra

“Već nekoliko godina govorim o tome da je potrebno okrupnjavanje svih snaga koje su protiv HDZ-a. Mi nikada nismo licitirali s brojem mjesta u Saboru. Mogli smo se prodati HDZ-u, ali nismo. Znamo koliko vrijedimo i svaka će koalicija biti temeljena na obostranom interesu”, zaključio je Beljak.

Vlaho Orepić je rekao kako je za njega ovo potez okrupnjavanja protiv politika koje su nas dovele u ovo stanje.

“Ovo je potez protiv politika koje su podijelile Hrvatsku, opustošile je, i to je dužnost svih nas. To od nas očekuju i naši birači. Tu je motiv.
Moj politički habitus je politika širokog centra. Politička podudarnost i motitv za borbu protiv politika koje su nas dovele u ovo stanje motiv su za združivanje sa strankom koja ima potpuni hrvatski identitet. Sva tijela Nove politike donijela odluku o potpunoj integraciji Nove politike u HSS”, rekao je Vlaho Orepić.

“Nova politika je bila jednostavno objedinjavanje te ideje u konkretnu političku opciju, a korak ka HSS-u je korak ka integraciji politike širokog centra i nadam se da ćemo odgovoriti onome što narod od nas očekuje”, rekao je Orepić, te dodao kako se Most dislocirao u krajnju, rubnu desnicu i da je zato napustio tu stranku.(N1)

Facebook Comments