Medved o incidentu u Okučanima: “Dress code nije definiran u pripremi protokola”

Ministar branitelja Tomo Medved novinarima je rekao kako je najmanje deset dana prije obilježavanja Bljeska sazvao sastanak na kojemu je sudjelovao i Ured predsjednika, kako bi se osmislio program i dostojanstveno se obilježio taj dan, te odbacuje mogućnost propusta u organizaciji od strane ministarstva.

“Ministarstvo branitelja dalo je maksimum u organizaciji. Prijedlog delegacija i protokola nekoliko dana ranije dostavilo je na sve razine pa i u Ured predsjednika. Ministarstvo se u potpunosti ograđuje da je učinilo bilo kakav propust glede organizacije”, kazao je Medved i dodao da su se prijedlozi mogli izreći i na sam dan obilježavanja.
“Dress code nije definiran u pripremi protokola”, dodao je.

Predsjednik Zoran Milanović smatra kako ‘za dom spremni’ treba zakonom zabraniti. Medved komentira da je bio predsjednik Vlade četiri godine. “Ne znam što su radili. Mi smo dali preporuku kako se odnositi prema obilježjima.

Na konstataciju novinara kako u operaciji Bljesak nije sudjelovala HOS-ova postrojba, Medved kaže: “Poznato je da je poginulo puno pripadnika HOS-a u obrani Zapadne Slavonije 1991. godine.”

Odlazak Milanovića
“Stava sam da je ovo potpuno nepotrebno, neprimjereno, neprimjeren odlazak predsjednika države i vrhovnog zapovjednika sa svečanosti i komemoracije za vrijeme izvođenja državne himne… I vrijeme i mjesto i prostor postoji ukoliko smo nezadovoljni s odrđenim postupanjima i zakonskim rješenjima”, prokomentirao je.

Podsjetio je, a kako je rekao, neke i podučio, ’91. godine dogodila se velikosrpska ideja, a ’95. godine hrvatska i policija oslobodila je svoj prostor nakon četiri godine okupacije i omogućila ljudima povratak u svoje domove.
Medved smatra da Milanović želi svaliti odgovornost jer se ponio neprimjereno.

“Nismo imali saznanje da će predsjednici zbora gardijskih brigada i specijalne skinuti jakne i u majicama nazočiti pri polaganju vijenca”, kaže Tomo Medved.(N1)

Facebook Comments