U protekla 24 sata dvoje preminulih i troje novooboljelih, 42 oporavljenih

NACIONALNI STOŽER DONOSI NOVE PODATKE

Nacionalni stožer civilne zaštite na redovitoj konferenciji za novinare u 14 sati objavljuje nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

– U protekla 24 sata od COVIDA-19 oboljelo je troje novih bolesnika. Ukupno je 2088 pozitivnih. Učinjeno je 37.557 testiranja, od čega 640 u 24 sata. postotak pozitivnih je 5,56 posto. Preminule su dvije bolesne osobe u KBC-u Split i KB Dubrava. Jedna osoba je bila na respiratoru, druga nije. Ukupno je 77 preminulih.

Oporavljenih je 551 u bolnicama, a 872 kod kuće, ukupno 42 više nego jučer.
U Istarskoj županiji više nema oboljelih, svi su oporavljeni. Sad je pravo vrijeme da idemo dalje, pravo je vrijeme za daljnji oprez i strpljenje. Nužno je održavanje fizičkog razmaka. Nastojmo da kupovine ne pretvaramo u obiteljske izlete. Svi se veselimo onom što slijedi, ali morat ćemo pričekati. Današnji rezultati doista vesele – rekao je Beroš.

– Tri novoboljele osobe, jedna je iz doma za starije u Splitsko-dalmatinskoj, druga je iz Osječko-baranjske županije kao kontakt. Imamo 274 znanstvena djelatnika koji su bili ili su još pozitivni. Od toga 83 liječnika.

U samoizolaciji su 203 zdravstvena radnika – rekao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

– Upravo sam došao sa zajedničjke sjednice stožera civilne zaštite Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Impresioniran sam uhodanošću i profesionalnošću. Sve sastavnice, zdravstvene službe i policije, funkcioniraju besprijekorno. Raduje me disciplina stanovnika te dvije županije. Bilo je izazova na početku epidemije, pokazali su da se znaju nositi sa ovom situacijom – rekao je Božinović. (jutarnji.hr)

Facebook Comments