U posljednja 24 sata samo pet novozaraženih u cijeloj Hrvatskoj. Preminula je jedna osoba

Nacionalni stožer civilne zaštite na redovitoj konferenciji za novinare u 14 sati objavljuje nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

Podsjetimo, jučer je zabilježeno 8 novozaraženih, pa je u Hrvatskoj ukupno zaraženih 2096. Provedeno je 38.084 testiranja, a postotak pozitivnih je 5,5 posto.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da je u Hrvatskoj u protekla 24 sata zabilježeno 5 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
– Ukupan broj je 2101. Učinjeno je u protekla 24 sata 956 testiranja, postotak pozitivnih je 5,38. Od jučer je preminula jedna osoba, riječ je o bolesnici KBC-a Split koja je bila 1960. godište i bila je kronični bolesnik.

Na respiratoru je 15 bolesnika, oporavljenih, odnosno otpuštenih iz bolnica 594, odnosno jednu osobu više nego jučer, oporavljenih kod kuće 928, 32 osobe više od jučer što daje ukupan broj oporavljenih od 1522 osobe – kazao je Beroš.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da su pripremljene još četiri odluke Stožera koje se tiču mjera prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva, pogreba i stavljanje izvan uporabe dječjih i sportskih igrališta te odluke o zadržavanju na javnim mjestima.

– Proširuje se po pitanju pogreba mjera s najuže obitelji na obitelj, nema konkretnog ograničenja broja. Ukida se zabrana dostave cvijeća i glazbenih usluga.

Prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva krug osoba koje mogu biti nazočne obredu se širi s najuže obitelji na obitelj i svjedoke i to se također mora provoditi uz pridržavanje mjera HZJZ-a.

Zabrana održavanja svadbenih svečanosti i dalje ostaje na snazi. Donijet ćemo odluku o načinu bavljenja sportom i korištenja igrališta. Sve će biti jasno iz uputa – kazao je Božinović. (jutarnji.hr)

Facebook Comments