Aktualno Županija

Dan oslobođenja Karlovca i ovaj put bez predstavnika Grada i Županije: U ime svih žrtava, naše djece i unuka: prestanimo zaboravljati!

Za razliku od Duge Rese, koja danas također slavi, obilježavanje 75. godišnjice oslobođenja Karlovca i ove je godine prošlo bez predstavnika vlasti.

– Karlovac i njegova okolica od pamtivijeka su bili na braniku domovine, slobode i obrane naroda. Naša poruka, zavjet i obveza s ovog mjesta je da u ime svih žrtava, budućnosti naše djece i unuka prestanemo šutjeti i zaboravljati! Zbog pijeteta prema svim žrtvama svih bezumnih ratova, prestanimo prevrtati kosti stradalih, darujmo im mir i poštovanje. Na prošlost, bez obzira kakva bila, ne možemo utjecati i mijenjati, a zločin se ne može pravdati zločinom jer on je uvijek zločin. Moramo djelovati na budućnost, da podsjećamo one koji nerazumnom lakoćom bagateliziraju antifašizam, poručio je Mirko Miladinović iz Udruge antifašista Karlovačke županije, s današnjeg obilježavanja 75. godišnjice oslobođenja Karlovca, pobjede nad fašizmom i Dana Europe.
Kao i proteklih 20-ak godina, ali u manjem broju no inače, učinjeno je to i više nego skromno, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod ostatka središnjeg antifašističkog spomenika u karlovačkom Perivoju, odavanjem počasti borcima NOB-a i braniteljima i dragovoljcima Domovinskog rata, te svim žrtvama koje su za našu obranu, grad i domovinu dali najviše što su mogli, opet bez predstavnika gradske i županijske vlasti ili njihovih izaslanika.
No, za razliku od njih, na obilježavanju je bio načelnik Krnjaka Dejan Mihajlović, dok je u ime spriječene ozaljske gradonačelnice obljetnicu oslobođenja Karlovčanima čestitala Biserka Vranić, potpredsjednica županijske Udruge antifašista.(KAportal)