U zadnja 24 sata imamo 6 novooboljelih, preminula jedna osoba

Nacionalni stožer civilne zaštite objavljuje nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

U zadnja 24 sata imamo 6 novooboljelih, što znači da ukupno imamo 2125 potvrđenih slučajeva. Ozdravilo je 40 osoba. Jedna osoba je preminula u Klinici za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otkrio je da će se otvoriti autoškole, a HZJZ će tijekom dana objaviti preporuke za njihov rad.

– Preminula pacijantica bila je 1949. godište i imala je cijeli niz kroničnih bolesti. Dugo smo se trudili, ona se dobro držala, ali nažalost je preminula – kaže ravnateljica Klinike ‘Dr. Fran Mihaljević’ Alemka Markotić.

Rad ugostiteljskih objekata, hoćete li popustiti njihovim zahtjevima?

– Očito je potrebno da kažem informaciju da su tijekom prijepodneva objavljene preporuke za rad ugostiteljskih objekata. Odredili smo stroge mjere i nema tu nekih spornih elemenata. Rekli smo u početku da će biti otvoreni samo ugostiteljski objekti s terasom. Međutim, kako ima puno takvih objekata koji nemaju terase, donesena je odluka da će se otvoriti i objekti koji nemaju terasu, ali stavili smo točno određen raspored stolova, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. (jutarnji.hr)

Facebook Comments