Potpredsjednik Mike Pence ipak neće biti u samoizolaciji

SJEDINJENE DRŽAVE IMAJU NAJMANJI BROJ UMRLIH OD COVIDA U 24 SATA OD OŽUJKA

U Sjedinjenim Državama je 776 ljudi umrlo od koronavirusa u protekla 24 sata, što je najmanji broj od ožujka, a ukupan broj umrlih penje se na 79.522, pokazuju podatci sveučilišta Johnsa Hopkinsa.
Već nekoliko tjedana broj umrlih kreće se između 1000 i 2.500 na dan. Ovo sveučilište u Baltimoreu navodi da je bilo 1.329,072 slučaja zaraze u toj zemlji koja je najteže stradala u pandemiji, premda bi taj broj mogao biti veći, kao i posvuda u svijetu, zbog nedovoljnog testiranja.
Bijela kuća je u nedjelju navečer demantirala informaciju da je potpredsjednik Mike Pence u samoizolaciji pošto je njegovoj suradnici dijagnosticiran koronavirus.
Penceov glasnogovornik Devin O’Malley rekao je u priopćenju da će potpredsjednik u ponedjeljak ujutro kao i obično doći na posao jer su mu “nalazi testova svaki dan negativni”.

“Potpredsjednik Pence će i dalje slušati preporuke liječničkog tima Bijele kuće i nije u izolaciji”, rekao je.

Penceova glasnogovornica Katie Miller je druga osoba u Bijeloj kući kojoj je u petak potvrđen covid-19, nakon pripadnika ratne mornarice u službi predsjednika Donalda Trumpa kojemu je virus potvrđen dan ranije.

Pence i Trump se testiraju svaki dan.

Tri člana tima Bijele kuće za suzbijanje koronavirusa ostat će u izolaciji nakon moguće izloženosti virusu, pisali su američki mediji u subotu: epidemiolog Anthony Fauci, direktor Centra za prevenciju zaraznih bolesti (CDC) Robert Redfield i direktor regulatornog tijela za lijekove (FDA) Stephen Hahn. (jutarnji.hr)

Facebook Comments