Aktualno OG sada Ogulin

Ljiljana Kaurić više se neće kandidirati za predsjednicu Društva Naša djeca

Gošća današnje emisije “Oči u oči” u programu Radio Ogulina bila je predsjednica Društva Naša djeca Ljiljana Kaurić.

Naime, u petak 15. svibnja bio je Međunarodni Dan obitelji. Tim povodom svake godine DND Ogulin organizira obiteljsko druženje. Međutim, drugu godinu za redom, druženje je izostalo. Prošle godine zbog kiše, ove godine zbog epidemije. Veseli činjenica da će DND, sukladno situaciji, nastojati ovu manifestaciju organizirati u ljetnim mjesecima i to kao svojevrsnu „pobjedu“ protiv koronavirusa.

Iako je od ožujka došlo do zastoja, početkom godine mnoge su manifestacije održane, a nadaju se da će ljeto donijeti bolje uvjete. Kroz mjesece korone radili su na uređivanju mrežne stranice, rješavali papirologiju i ostale poslove, rekla je Ljiljana Kaurić, te dodala da su na natječaju  ove godine iz proračuna dobili  tri puta manje sredstava nego prošle godine. Razumije situaciju i mišljenja je da se udruge trebaju ujediniti i odraditi što je moguće više toga na dobrobit svih građana, posebice djece i mladih.

Uskoro bi se trebala održati  izborna skupština na kojoj se, nakon što je 12 godina na čelu DND-a, neće kandidirati za novi mandat. Smatra da tpriliku treba pružiti mladima, osobama s novim idejama.

Zadovoljna je radom svih programskih aktivnosti i činjenicom da su mnogi volonteri DND-a godinama provodili sve aktivnosti, te na taj način održali Društvo čiji osnutak vežemo za profesore Petra Jakovića i Stanka Mazora , a posebno je ponosna što je Ogulin- Grad prijatelj djece, a ogulinsk pedijatrija “Odjel prijatelj djece”.