Aktualno OG sada Ogulin

U potrazi za frankopanskim posjedima

Već duže vremena su Andrea Radojčić i Darko Antolković u potrazi za frankopanskim posjedima što je i naziv njihove stranice “U potrazi za frankopanskim posjedima“, te vas pozivaju da im se pridružite.

Povijest Frankopana nije vezana samo za jedan otok, jednu općinu, jedan grad, jednu županiju, pa čak ni samo za Hrvatsku… S ciljem prezentiranja i promoviranja cjelokupne frankopanske baštine, bez prostornog ograničenja, želja nam je napraviti vodič frankopanske baštine “U potrazi za frankopanskim posjedima”, u kojem bi se nalazili lokaliteti koji su povezani s Frankopanima, kao što su njihovi stari gradovi, utvrde, crkve, sela, gospodarski objekti, a naglasak bi se stavio na područja i lokalitete koji su manje poznati široj javnosti. Vodič bi sadržavao tekstualne opise i kvalitetne fotografije lokaliteta u svim jedinicama lokalne samouprave i na područjima turističkih zajednica koje su povezane s frankopanskom baštinom i koje iskažu interes za sudjelovanje u izradi vodiča”- navodi Andrea Radojčić, te dodaje da bi vodič bi mogao biti podloga, odnosno početak projekta, koji se može razvijati s više aspekata – znanstvenog, edukativnog i turističkog.

Andrea Radojčić će biti zadužena za dio o glagoljici, a Darko Antolković je bloger. Zajedno već imaju stranice:
https://www.facebook.com/modrus.trzan/ i
https://www.facebook.com/srednjovjekovna.cesta.modrus.senj/

Vodič  će raditi  grupa autora, koji će  prezentirati i promovirati frankopanske utvrde i kulturnu baštinu. Vjerujemo da će i u tome biti uspješni. Andrea je to već dokazala, a o njenom “Kistoprintu” tek ćemo pisati…