Aktualno OG sada Ogulin

“Svaki obrtnik se može u svako doba javiti u Općinu za bilo koju informaciju i pomoć bez potrebe za ovakvim tendecioznim i neutemeljenim upitima”

Svjedoci smo da brojni gradovi i općine u Hrvatskoj donose razne mjere kako bi se olakšalo poslovanje tvrtkama i obrtnicima u ovoj situaciji vezanoj uz koronavirus.

Međutim, javila nam se jedna naša čitateljica iz Josipdola, koja navodi:

“Pozdrav OG PORTALU,
zanima me da li vi znate je li negdje objavljeno što Općina Josipdol poduzima u vezi pomoći svojim poduzetnicima, obrtnicima i građanima uslijed pandemije sa korona virusom. U medijima čitam kako većina gradova i općina pomaže svima kojima je zabranjen rad, koji su direktno pogođeni  mjerama zabrane rada, ali od Općine Josipdol ništa. Primjer jednog maćehinskog ponašanja je i slanje računa od Komunalnog Josipdol, trgovačkog društva u vlasništvu Općine, za smeće za 04/2020 godinu, iako to smeće nije odveženo, jer ga nije ni bilo. Za račune za komunalnu naknadu koje šalje Općina isto nema nikakve obustave ili barem odgode plaćanja”.

Ponukani ovom informacijom, poslali smo upit u Općinu Josipdol i zatražili odgovor na pitanja koje navodi naša čitateljica.

Iz Općine Josipdol odgovor je stigao vrlo brzo, a potpisuje ga Ivanka Turkalj. Ona kaže:

Općina Josipdol odlučiti će o pomoći obrtnicima na sjednici Općinskog vijeća, a sukladno financijskim mogućnostima proračuna. Komunalno Josipdol obrtnicima koji u travnju nisu predali otpad na odvoz, zasigurno nije poslalo račune. Računi su poslani onim obrtnicima koji su predali komunalni otpad, a što je utvrđeno uvidom u elektronsku evidenciju preuzimanja otpada. Komunalno Josipdol Ogulinskom komunalnom društvu plaća troškove odlaganja komunalnog otpada na ogulinskom odlagalištu i nema načina ih osloboditi usluge koju su i koristili. Što se tiče komunalne naknade, računi za komunalnu naknadu ispostavljeni su za cijelu godinu sredinom veljače ( kao i svake godine do sada u cilju smanjenja administrativnih troskova) i sada se nikome nisu dostavljali.
Svaki obrtnik se može u svako doba javiti u Općinu za bilo koju informaciju i pomoć bez potrebe za ovakvim tendecioznim i neutemeljenim upitima. S poštovanjem, Ivanka Turkalj”.