Aktualno OG sada Ogulin

Zbog nesuvislih SMS-ova noćna potraga u okolici Ogulina

U nedjelju, navečer oko 22 sata, stigao je poziv od strane centra 112 da je nestala osoba na području Musulinskog potoka, zaseok Bjelsko.

Na teren ubrzo izlazi 12 članova HGSS-a Stanice Ogulin i 6 djelatnika MUP-a. Izlaskom  na teren spašavatelji saznaju da su prijatelji nestale osobe dobili nekoliko njegovih, nesuvislih sms poruka, koje su upućivali na mogućnost suicid, a kao se dotična osoba uputio u nepoznatom pravcu,  prijatelji su odlučili pozvati 112. Dok su spašavatelji  HGSS-a pretraživali teren, policija je  pretraživala urbano područje.

Tijekom brifinga prijatelji su dobili još jednu poruku, iz koje su zaključili da je nestali u pokretu.  Spašavatelji odlučuju provesti brzu  pretragu šumskih cesta, automobilima. Tijekom brze pretrage, stigao je poziv od policije da je unesrećeni nađen u blizini svoje kuće u vidno alkoholiziranom stanju, 15 kilometara dalje od zadnjeg mjesta viđenja. Uz spašavatelje u potragu je bio uključen potražni (tim) pas i bespilotna letjelica HGSS-a. Nakon uspješne akcije spašavatelji su se oko 01:40 vratili u svoju stanicu. (foto:ilustacija)(info:gss.hr)