Aktualno Županija

Prodaja parcela u zoni Gornje Mekušje bit će produžena – zasad pristigla ponuda tek jedne tvrtke, Mandić ipak optimističan

Jedina preostala poslovna zona u gradskom vlasništvu, ona na Gornjem Mekušju, komunalno opremljena za 10,2 milijuna kuna, čeka one koji će u njoj raditi svoje pogone i hale.

Javni natječaj za prodaju zemljišta, zaključen prije nekoliko dana, rezultirat će prodajom samo jedne parcele pa će preostalih devet uskoro ponovo biti ponuđene potencijalnim investitorima. Iako je interes za poslovanje baš u njoj i prije no što je komunalno opremljena pokazalo nekoliko tvrtki, na ovaj natječaj nisu poslale ponude za kupnju, no gradonačelnik Damir Mandić kaže da po informacijama koje su Gradu dale usmeno, od kupnje nisu odustale.

– Na javni poziv koji je proveden javila se jedna tvrtka za jednu parcelu, poslali su pismo namjere, sigurno će kupiti tu parcelu. Nisu odustali, njihovo pismo namjere imamo i od prije. Radi se o jednoj karlovačkoj tvrtki. Tvrtke koje su ranije poslale pisma namjere, nisu se javile na javni poziv, ali s njihove strane imamo povratne informacije, doduše, verbalno, da ne odustaju. Mi ćemo javni poziv ponovo raspisati vrlo brzo, možda čak i ovaj tjedan, tako da smo u ritmu, ako bilo tko ima interesa da se javi. Moramo priznati da je ta korona više zakomplicirala situaciju poduzetnicima i gospodarstvenicima nego nama, prije svega mislim na kreditiranje njihovih projekata, ali prema ovome što mi imamo na stolu, vjerujem da će do kraja godine biti novih kupnji, ne samo pisama namjera, kazao nam je Mandić.

Pojasnio je da to ne znači da će do kraja godine biti rasprodana, ali neće biti ni daleko od toga.

– Bilo bi neozbiljno sad reći da će biti rasprodana, ali ukoliko ova pisma namjere koja imamo na stolu budu realizirana, onda će biti gotovo rasprodana. Za sada su četiri takva pisma, gospodarstvenika koji bi više parcela, rekao je Mandić.

U zoni je deset parcela, veličine od 2.856 m² do 23.332 m², odnosno, ukupne površine 81.311 m². Zemljište Grad prodaje po 126,80 kuna za četvorni metar, a namijenjeno je za izgradnju građevina industrijske i zanatske proizvodnje, poslovnih zgrada trgovačkih, uslužnih i komunalno-servisnih djelatnosti, te ugostiteljsko-turističkih, ali bez smještajnih kapaciteta.(KAportal)