Pao je u gusto naseljeno područje, otkriveno što je pilot rekao kontroli leta par trenutaka prije pada

STRAŠNA NESREĆA: SRUŠIO SE AVION SA 107 PUTNIKA

Zrakoplov Airbus A320 Pakistan International Airlinesa, koji je prevozio 107 putnika, srušio se u Karachiju, javljaju agencije. Zrakoplov se srušio u gusto naseljeno područje na kuće oko 14.45 po lokalnom vremenu, nedugo nakon što je glavni pilot obavijestio kontrolu leta o tehničkom kvaru na letjelici. Kontakt sa zrakoplovom je prekinut samo jednu minutu prije nego što je Airbus trebao sletjeti.

Avion je letio iz Lahorea prema međunarodnoj zračnoj luci Kinnah, jednoj od najprometnijih u Pakistanu. U avionu je bilo 99 putnika i osam članova posade, a gradonačelnik Karachija rekao je da nema preživjelih nakon pada zrakoplova.

  • Šokiran sam i ožalošćen zbog avionske nesreće. Istraga o uzrocima pada odmah će biti pokrenuta. Svoje molitve i sućut šaljem obiteljima stradalih, napisao je na Twitteru premijer Imran Khan.
    Ipak, Zainab Imam, stručnjakinja za komunikacije je na Twitteru objavila da ipak ima preživjelih te da se njoj javio rođak koji je bio u tom zrakoplovu – živ i zdrav.
    Također, pakistanski Geo TV javlja da je među nekoliko preživjelih i predsjednik Banke Punjaba Zafar Masood. Informacije o preživjelima zasad nisu službeno potvrđene.

Zrakoplov je nestao s radara kratko prije nego što je trebao sletjeti. Pilot je kontroli leta također rekao da je otkazao jedan od motora.

Očevici tvrde da je zrakoplov kružio iznad grada i tri puta pokušao sletjeti u zračnu luku prije nego što se srušio u četvrt Model Colony.

Vozila Hitne službe viđena su na mjestu nesreće, na društvenim mrežama dijele se fotografije s mjesta pada, na kojim se vidi crni gusti dim kako se diže iznad jednog dijela grada. Zasad nema podataka o žrtvama.

Lokalni mediji javljaju da je ispod ruševina zasad izvučeno 30 ljudi, među njima i petogodišnje dijete.

Crash site footage from #Karachi pic.twitter.com/hnOMm3iHNu— Mansoor Ali Khan (@_Mansoor_Ali) May 22, 2020

Crash site footage from #Karachi pic.twitter.com/hnOMm3iHNu— Mansoor Ali Khan (@_Mansoor_Ali) May 22, 2020

Kako piše britanski Sky, neke kuće su oštećene ili uništene prilikom pada zrakoplova, a u tijeku je velika akcija spašavanja preživjelih uslijed velikog požara i crnog gustog dima koji se raširio područjem. Dignuti su i helikopteri kako bi pospješili spasilačke napore.

Pakistan International Airlines suspendirao je sve međunarodne letove do 31. svibnja, a domaći letovi krenuli su tek prije nekoliko dana nakon stanke zbog pandemije koronavirusa. (jutarnji.hr)

Fire trucks are at the sight….rescue operations are under way for PIA Airbus A320 crash site in Karachi. It is a congested urban area. This has been a terrible year all around. The wreckage and homes remain on fire with jet fuel. pic.twitter.com/FEgO8mc9zB— Fakhr-e-Alam (@falamb3) May 22, 2020

PIA PK303 @airbus A320 has gone down on a congested urban area short of Karachi airport. 99 passengers and crew onboard. At this time all our thoughts with the families of the ones onboard & those affected on the ground. Tragic and sad. pic.twitter.com/dilhpIgBnh— Fakhr-e-Alam (@falamb3) May 22, 2020

Facebook Comments