Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Umjesto poziva na molitvu “Bella ciao”

turska istanbul ist

Džamije u turskoj pokrajini Izmiru prestale su pozivati vjernike na molitvu nakon što im je hakiran audio sustav i preko zvučnika puštena talijanska antifašistička pjesma “Bella Ciao”.

Ta poznata pjesma talijanskih partizana iz Drugog svjetskog rata čula se desetak sekundi sa zvučnika 30 džamija, rekao je visoki vjerski dužnosnik.

– Iz opreza smo odlučili ugasiti središnji sustav pozivanja na molitvu. Dok ne poboljšamo sigurnost, svaka će džamija pozivati vjernike s vlastitog sustava, “, izjavio je direktor vjerskog ureda u Izmiru Recep Sukru Balkan.

Tužitelji su pokrenuli istragu, uključujući i protiv ljudi koji su o tom događaju dijelili postove na društvenim mrežama.

– Žao nam je da se ta provokacija dogodila u ovako osjetljivo vrijeme, rekao je Balkan o incidentu tijekom svetog mjeseca Ramazana i uoči velikog muslimanskog blagdana Ramazanskog bajrama.(hrt)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Milinovićev nećak demolirao prostorije u gospićkoj bolnici, ekspresno je izbačen iz stranke LiPO

OgPortal

Dumbović: Najogavnija laž je da su iz Petrinje nestala tri šlepera pomoći

OgPortal

Otkrivamo sve detalje velike policijske akcije, doznali smo i imena uhićenih ‘poduzetnika‘

OgPortal

Australija pozvala EK da razmotri odluku o zabrani isporuke cjepiva

OgPortal

Stanovi se u Karlovcu dobro prodaju unatoč pandemiji i krizi – kupuju ih uglavnom lokalci, dok Zagrepčani traže manje kuće i građevinska zemljišta

OgPortal

Sabor o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama, u podne glasovanje

OgPortal