Aktualno Županija

Karlovačka županija od danas je COVID free županija

Karlovačka županija od danas je COVID free županija, što znači da nemamo više niti jednu osobu oboljelu od koronavirusa (kako na bolničkom, tako i na kućnom liječenju), niti jednu osobu u samoizolaciji i niti jednu osobu u karanteni. Prvi pozitivni slučaj koronavirusa u našoj je županiji zabilježen 16.ožujka 2020.godine te smo od tada imali ukupno 31 slučaj oboljelih.
Jučer su testirane 33 osobe i svi nalazi su negativni. Ukupno je testirano 2566 osoba. Danas će biti testirano oko 40 osoba.
Važno je istaknuti da u Karlovačkoj županiji u svim domovima za starije i nemoćne, obiteljskim domovima nismo imali niti jednu oboljelu osobu kao niti jednog oboljelog zaposlenika. S obzirom da je riječ o više od 1000 korisnika te oko 500 zaposlenih, može se zaključiti da su ogromni napori kako Karlovačke županije i Stožera, a posebno djelatnika spomenutih ustanova urodili plodom. Dom Sveti Antun iz Karlovca je i prvi dom u RH koji je uveo obvezu radne izolacije koja je trajala 3 tjedna, zbog čega posebna zahvala ide upravo njegovim djelatnicima.