Aktualno Županija

Mandić uvjeren: Hrvatske ceste su rekle da gradnja obilaznice Turnja počinje u lipnju i ja tu nemam nikakvih dilema

– Informacije koju imamo u gradskoj upravi su: ugovor s izvođačem radova je potpisan u travnju, izvođač je preuzeo dokumentaciju za početak radova i u lipnju kreću radovi. Govorim o informacijama koje imamo iz Hrvatskih cesta. Već smo o tome govorili: Grad Karlovac, Karlovačka županija i Hrvatske ceste su se morale dodatno uključiti vezano za imovinsko-pravne odnose i vjerujem da ćemo narednih mjeseci i taj dio riješiti. Kao Grad smo se u listopadu, studenom 2019. ponudili Hrvatskim cestama, i to smo odradili, organizirali smo niz sastanaka s Arhivom u Karlovcu i Katastrom kako bi se uskladila sva dokumentacija o vlasništvu parcela. Svima je u Karlovcu to poznato: bilo je ranije otkupljivanja nekih parcela koje nisu bile provedene katastarski, to je papirnati dio koji je ključan. Ja se nadam i očekujem da će u lipnju radovi krenuti, kazao nam je gradonačelnik Damir Mandić, govoreći o dugoočekivanom početku gradnje obilaznice Turnja.

Spominjala se gradnja u fazama pa i mogućnost da izgradnja krene od Vukmanićkog Cerovca, ali s koje će strane započeti, po njegovim riječima, na HC-u i izvođaču je da odluče jer postoje parcele koje su imovinski – pravno „čiste”.
– Vidljivo je sad sve što se radi u Logorištu, na Turnju… to usklađivanje obilaznice i nasipa usporilo je cijeli projekt. Ono važno je da na tom području Turnja, Mostanja, Logorišta, Male Švarče imamo obilaznicu, nasipe i Aglomeraciju, tako da će zaista trebati sve to uskladiti. Mmislim da ne bi trebalo biti nikakvih zapreka Hrvatskim cestama da krenu s obilaznicom i kao gradonačelnik se držim riječi: rekli su da u lipnju kreću i nemam tu nikakvih dilema, zaključio je Mandić.

Gradnja trase duge 6,2 kilometra i objekata na njoj stajat će 168,5 milijuna kuna i treba biti završena u 24 mjeseca od početka radova na njoj.(KAportal)