Aktualno Županija

Centar Kamanja potpuno uređen – dobio novi trg i infrastrukturu, sve kroz sredstva iz nacionalnih fondova

Obnovom trga, ambijentalnom rasvjetom i pomnim uređenjem okoliša, centar Kamanja dobio novi atraktivni izgled.

  • U četverogodišnjem razdoblju Općina Kamanja uspjela je pomoću nacionalnih fondova urediti centar mjesta te izgraditi i novi trg koji je ubrzo postao omiljeno mjesto okupljanja u toplijim danima. Iako možda zvuči pretenciozno, no izgled mjesta je važan kako bi se mještani u njemu dobro osjećali, kazao je u razgovoru za KAportal načelnik Damir Mateljan, dodavši pritom kako danas općina Kamanje zasigurno djeluje uređeno i lijepo posloženo mjesto, te odiše prozapadno.

Općina Kamanje osigurala je sredstava nacionalnim natječajima malih vrijednosti u sklopu Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva graditeljstva, od kojih se na godišnjoj razini može osigurati maksimalno pola milijuna kuna.

  • I takvi mali projekti mogu poslužiti za izgradnju dječjih igrališta, uređenje trgova, lokalnih cesta, šumskih puteva u smislu pješačkih staza i slično. I mi se kontinuirano prijavljujemo na takve natječaje te smo zahvaljujući njima ostvarili čitav niz manjih zahvata. Jedan od njih je i uređenje trga kaj zgrade općine i okoliša u samom centru mjesta i u drugim mjestima u općini te uređenje ulice do samoga groblja u centru mjesta.

Ukupna vrijednost projekata koje se odnose na uređenje cesta, staza, trga, dječjeg igrališta iznose preko 3,5 milijuna kuna koje je Općina Kamanje u zadnjih četiri godine uspjeli povući iz nacionalnih fondova. (kaportal.hr)