Butković: Smijenio sam Upravu HŽ Carga zbog loših rezultata

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, komentirao je u četvrtak cijene karata trajektnih linija i smjenu Uprave HŽ Carga, objasnivši to lošim rezultatima poslovanja.

– Taj potez se smije napraviti jer sam dio skupštine. Napravio sam to zato što sam smatrao da to trebam napraviti. Promet je pao za 23 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu u prva tri mjeseca. U prošla dva mjeseca isplaćene su plaće radnicima bez poreza i doprinosa, rekao je Butković. Dodao je i da ima pravo imenovati privremenu upravu, što će i učiniti, ali o detaljima, kada i koga, rekao je samo “čut ćete na vrijeme”, rekao je Oleg Butković.

– Nakon što smo donijeli odluku da neće biti ljetnog povećanja cestarine na autocestama, logično je da donesemo i ovakvu odluku kojom se neće dogoditi sezonsko poskupljenje trajektnog putničkog prijevoza ove godine. Takva odluka je uzrokovana gospodarskom situacijom i činjenicom da i naši ljudi idu što više na more pa smo u tom dijelu donijeli ovu odluku, rekao je Butković.(hrt)

Facebook Comments