Dramatične snimke ne prestaju stizati iz Minneapolisa: Cijeli svijet gledao kako odvode novinara

REPORTER CNN-a UHIĆEN TIJEKOM JAVLJANJA UŽIVO

Treću noć zaredom na ulicama američkih gradova održani su nasilni prosvjedi zbog smrti tamnoputog Georgea Floyda (46) koji je ostao bez daha dok mu je bjelački policajac koljenom prikliještio grlo.
Nezadovoljni građani svoj su bijes iskaljivali paležom, razbijanjem i pljačkama, a situacija je daleko najdramatičnija u Minneapolisu, gradu u kojem je Floyd i ubijen.

Divljanje huligana koji su se infiltrirali među prosvjednike trajalo je cijelo noć, a kako javljaju američki mediji tek pred jutro je policija na ulicu izašla u većem broju. Pokušali su uspostaviti red u gradu koji ključa, a tijekom akcije je uhićena i CNN-ova novinarska ekipa.
CNN-ov reporter Omar Jimenez uživo se javljao u program ovog informativnog kanala kada su mu prišli specijalci i uhitili ga. Jasno se čulo kako je Jimenez rekao da je novinar te da će se zajedno s ekipom pomaknuti gdje neće smetati policajcima u njihovoj intervenciji, no oni nisu marili. Reporteru su stavili lisice na ruke te su ga odveli.

Minnesota police arrest CNN reporter and camera crew as they report from protests in Minneapolis https://t.co/oZdqBti776 pic.twitter.com/3QbeTjD5ed— CNN (@CNN) May 29, 2020

CNN se ubrzo oglasio na Twitteru poručujući da se o kršenju prvog amandmana američkog ustava te su pozvali vlasti da novinara oslobode.
Novinarska ekipa puštena je na slobodu nedugo nakon uhićenja. (jutarnji.hr)(foto:cnn)

Facebook Comments