Beroš ide u Dalmaciju, Marić u Slavoniju, Bušić u dijasporu…

PLENKOVIĆ TRAŽI STEGOVNI POSTUPAK PROTIV RIMAC; OTKRIO SVE NOSITELJE HDZ-ovih LISTA

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća stranke, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se novinarima.

Kazao je da će HDZ program i strategiju za izbore usvojiti 8. lipnja.

  • Do tada će program biti finaliziran sa svim organizacijama, a liste ćemo usvojiti 15. lipnja kao što je to praksa HDZ-a pred krajnji rok za predaju uoči izbora – kazao je.
    Otkrio je i tko će biti nositelji lista. U prvoj izbornoj jedinici će nositelj biti premijer Andrej Plenković, u drugoj Gordan Jandroković, 3. Žarko Tušek, 4. Ivan Anušić, 5. Zdravko Marić, 6. Davor Božinović, 7. Tomo Medved, 8. Oleg Butković, 9. Ivan Malenica, 10. Vili Beroš, 11. Zdravka Bušić.

Činjenica da je ministar zdravstva Beroš najavljen kao nositelj u 10. izbornoj jedinici znači da donedavni ministar obrane Damir Krstičević ipak neće biti kandidat na sljedećim parlamentarnim izborima.

Nositelji lista @HDZ_HR #izbori2020
1️⃣Andrej Plenković
2️⃣Gordan Jandroković
3️⃣Žarko Tušek
4️⃣Ivan Anušić
5️⃣Zdravko Marić
6️⃣Davor Božinović
7️⃣Tomo Medved
8️⃣Oleg Butković
9️⃣Ivan Malenica
1️⃣0️⃣Vili Beroš
1️⃣1️⃣Zdravka Bušić— Andrej Plenković (@AndrejPlenkovic) June 1, 2020

  • O ostalim imenima ćemo obavijestiti za dva tjedna – kazao je Plenković.

Plenković je rekao da se raspravljalo i o prijedlogu Europske komisije za sredstva gospodarskog oporavka iz kojih bi Hrvatska na raspolaganju imala 10 milijardi eura, uz još više od 10 milijardi koje će ići iz redovitog sedmogodišnjeg proračuna, dodajući da će Hrvatska tako na raspolaganju imati više od 20 milijardi eura.

Istaknuo je i da je S&P zadržao hrvatski investicijski rejting, što je nazvao silno ohrabrujućom odlukom i važnim signalom agencije koja nas gleda kao na apotekarskoj vagi.

Osvrnuo se i na situaciju s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac o kojoj se razgovaralo na Predsjedništvu.

  • Raspravili smo situaciju i koja se tiče Josipe Rimac i cijelog slučaja. Predsjedništvo je najoštrije osudilo te aktivnosti i zadužili smo županijske organizacije da hitno pokrenu stegovne postupke protiv svih involviranih.

HDZ je privržen borbi protiv korupcije i ne želimo da neodgovorno ponašanje pojedinaca utječe na sliku HDZ-a među hrvatskim biračima – kazao je premijer.

Potvrdio je i da će Marijana Petir ići na izbore s HDZ-om. (jutarnji.hr)

Facebook Comments