Aktualno OG sada Ogulin

Jedan od najkraćih “Aktualaca”- potrajao svega pola sata

15 od 17 vijećnika nazoči današnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Ogulina, koja je počela Aktualni satom.

Držeći se preporučenog razmaka, vijećnici su prihvatili predloženi dnevni red, a uslijedilo je postavljanje pitanja.

Zlata Kurelac (HDZ) osvrnula se na lošu prometnu signalizaciju za vrijeme radova na sanaciji gubitaka vode, a Hrvoje Magdić (HDZ) na kašnjenje računa za komunalnu naknadu. Prema riječima gradonačelnika Dalibora Domitrovića sanaciji kolnika pristupilo se danas, po preporukama struke, a dio računa za komunalnu naknadu  je već poslan, dok se ostali pripremaju i dostavljat će se na kućne adrese, kako bi se izbjegli veliki poštanski  troškovi.

Milan Sabljak (HDZ) zanimao se zašto se nisu povećale potpore poduzetništvu za žene i mlade,  a njegov stranački kolega Ivica Porubić progovorio je o korištenju sužbenog vozila SKG-a u privatne svrhe koji je viđen za vrijeme blagdana u Istri, te je oštećeno tučom. Gradonačelnik Domitrović je rekao da će sve biti provjereno i, ako je informacija točna, netko će sigurno biti sankcioniran.

“Aktualac” je zaključio Tomislav Lipošćak (HDZ) i pitao gradonačelnika zašto se na području pojedinih mjesnih odbora odvijaju zahvati za koje predsjednici ne znaju. Domitrović je odgovorio da s time nije upoznat, navodeći primjer koji dokazuje suprotno, zamolivši za navođenje konkretnih slučajeva.

Time je “Aktualac” završen i sigurno  je jedan od najkraćih do sada. Potrajao je svega pola sata.