Aktualno Županija

Dugoreško Komunalno koronakriza nije zaustavila: Izgradili 8 kilometara cjevovoda u Bukovlju

Ukupna investicija za vodovod Bukovlje iznosi 5 milijuna kuna, 80 posto sredstava osiguravaju Hrvatske vode, a preostali iznos lokalna uprava.

Komunalno Duga Resa danas (2.lipnja) u Slunju s Hrvatskim vodama potpisati još jedan ugovor vrijedan oko 1,5 milijuna kuna kojim će se osigurati nastavak radova u Novigradu na Dobri i vodovodu u Bukovlju, nastavak radova na pijezometarskoj bušotini u Završju te gradnju trećeg bunara u Novigradu. Ovo je samo jedan u nizu ugovora predviđenih za ovu godinu koji su planirani za potpisivanje s Hrvatskim vodama.

  • Kako su dosadašnji rezultati na trećem bunaru povoljni, mjerimo oko 10 litara u sekundi, a vjerojatno će u konačnici biti i bolji, vjerujem da ćemo, obzirom da već imamo i građevinsku dozvolu, do kraja naredne godine realizirati ovaj veliki projekt i u potpunosti prijeći s opskrbe vodom iz otvorenog zahvata iz rijeke Dobre na opskrbu iz tri nova bunara, a što će nam u konačnici omogućiti kvalitetnu vodu u dovoljnoj količini za opskrbu građana Duge Rese, rekao je za KAportal Ivan Klokočki, direktor Komunalnog.

Dodaje kako će se izvesti i radovi na spojnim cjevovodima s kojima će se spojiti vodoopskrbni sustav Završje i Novigrad na Dobri, a čime bi se omogućilo upravljanje sustavom ukoliko bi došlo do bilo kakve havarije i izbjegla situacija u slučaju koje bi cijela Duga Resa ostala bez vode.
Bez obzira na koronakrizu i što nije bilo ugovora, Komunalno je radilo te je izgrađeno oko 8 kilometara cjevovoda, a sada će ovim novim ugovorom osigurati sredstava za još oko 1,5 kilometara koliko je preostalo do završetka cjevovoda kojima će napokon vodu dobiti pučanstvo Donjeg i Gornjeg Bukovlja, odnosno oko 152 tamošnja domaćinstva.

  • Imamo potporu lokalne uprave i posebno Karlovačke županije koja je zainteresirana za razvoj vodovoda na ovom području, a vjerujem da će Hrvatske vode osigurati potrebna sredstva za završetak. Naime, cjevovodi su napravljeni s obje strane obale, a valja još napraviti prijelaz prijeko rijeke Mrežnice. Čim voda poteče mi krećemo s izgradnjom kućnih priključaka, najavio je direktor Ivan Klokočki.

Podsjetimo, ukupna investicija za vodovod Bukovlje iznosi 5 milijuna kuna, 80 posto sredstava osiguravaju Hrvatske vode, a preostali iznos lokalna uprava. (kaportal.hr)