Aktualno OG sada Ogulin

Grad Osnovao Fond pomoći za koronakrizu

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Grada Ogulina gradski vijećnici su potvrdili formiranje fonda za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize uzrokovane koronavirusom.

Korisnici fonda mogu biti sva mikro, mala i srednja trgovačka društva, obrti, slobodna zanimanja i zadruge koje su u cijelosti u privatnome vlasništvu, koje su sa sjedištem na području grada Ogulina i čije su prijave prema Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, na njihovu mjeru „Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)“ pozitivno ocjenjene.

Za osnivanje fonda iz proračuna Grada Ogulina je izdvojeno 500 tisuća, a pomoć koju poduzetnici mogu ostvariti iznosi 3.000 kuna po poslovnom subjektu.

Prijava za potporu, prema riječima zamjenika gradonačelnika Daniela Vukelje,  podnosi se Gradu Ogulinu, Upravnom odjelu za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje u pisanom obliku, na obrascu prijave, s potrebnom dokumentacijom, najkasnije do 31. srpnja 2020. godine, a detaljne upute kako se prijaviti kao i obrazac prijave nalaze se na Internet stranici Grada Ogulina www.ogulin.hr.