Aktualno Županija

HDZ-ovci se pohvalili projektima u Bariloviću, Draganiću i Ozlju pa poručili: Ovo je argument za izbore, glasajte za HDZ!

HDZ-ovi predsjednici i načelnici općina pobrojali su što je sve na njihovom području napravljeno ili se radi od 2017.

Državni projekti teški 2,5 milijarde kuna, oni koje provodi Karlovačka županija, ali i one koje realiziraju sami gradovi i općine na svojem području, zaključak i poruka: izađite na izbore 5. srpnja i izaberite najbolje: HDZ na čelu s Andrejem Plenkovićem – tako je, ukratko, izgledala današnja pressica predsjednika lokalnih organizacija ove stranke i dvaju načelnika iz ove stranke u Kući HDZ-a.

Naknadno će nam odgovoriti hoće li uslijediti još ovakvih pressica, na kojima će čelnici ove stranke i gradova i općina predstaviti što je (u)činjeno na njihovom području, no danas su na redu bili Ozalj, Draganić i Barilović.
Tako je Stjepan Basar, predsjednik ozaljskog HDZ-a, napomenuvši kako mu je drago da u ovom malo predizbornom vremenu to može prezentirati, naveo da je u Ozlju od 2017. do 2019. godine nvestirano 92,3 milijuna kuna, od kojih sam Grad oko 12 milijuna, dok je ostatak iz državnih i županijskih izvora.

Među projektima je izdvojio reciklažno dvorište, uređenje parkirališta i nogostupa u Ozlju, most u Tomašnici, proširenje dječjeg vrtića, te najveću investiciju, od 53 milijuna kuna, most u Gornjem Pokupju.

  • Za idući period prijavljeni su na natječaje projekti vrijedni 112 milijuna kuna: nogostup Pokupje – Ozalj od 50-ak milijuna kuna, parkiralište kraj Starog grada, dogradnja škole s dvoranom od 15 milijuna kuna… Toga svega ne bi bilo bez Županije i „407 za 047”, ušli smo u ITU mehanizam što nam otvara dodatne mogućnosti, te Vlade koja je bila blagonaklona prema gradovima i općinama i decentralizirala sredstva za projekte koji su nama od životne važnosti. To bi trebao biti dobar argument na izborima i da će HDZ postići korektan rezultat, obzirom na rezultate na terenu gledano s aspekta Ozlja. Pozivam sve birače da izađu 5. srpnja na izbore i glasaju za HDZ, pozvao je Basar.

Učinila je to i predsjednica OO HDZ-a Draganić Anica Domladović, poručivši građanima da izaberu najbolje: HDZ na čelu s Andrejem Plenkovićem, a načelnik Stjepan Bencetić podsjetio da je na njihovu podučju izgrađen nogostup uz D1 vrijedan oko 13 milijuna kuna, magistralni vod, započeta geodetska izmjera, završena energetska obnova Kulturnog centra… HDZ je tako, po riječima Domladovac, realizirao već 80 posto predizbornog programa, a ima još godinu dana do lokalnih izbora.

U Bariloviću, po riječima načelnika Dražena Perakovića, prvodi se 15-ak projekata, vrijednih 50 milijuna kuna. Među njima i jedna od najvećih težnji, na koju se čekalo 10-ak godina.

  • Dječji vrtić je završen i u rujnu će primiti 40 mališana, od 60 koliko ih je trenutno u vrtićima u Dugoj Resi i Karlovcu. U našoj školi broj djece je u 10 godina porastao sa 120 na 190 i to je razlog zašto smo išli u gradnju vrtića, koji ćemo i proširiti, te u proširenje škole, najavio je Peraković.

Podsjetio je i na najveći projekt na njihovom području, Turističko-sportski centar Korana, vrijedan stotine milijuna kuna, koji će biti realiziran u godinama koje slijede, a imat će autokamp, sportske terene, unutarnje i vanjske bazene, adrenalinski park, centar za pustolovni turizam…Trenutno se asfaltira cesta, radi se pješačka staza i šetnica, a na kupalištu Donji Velemerić slijedi izgradnja pothodnika. (kaportal.hr)