Kerumov osebujan nastup: Što ćete vi i suprug u politici, tko će dicu čuvat?


Vi ste filozof i sad vi oćete ić u politiku. Pa daj predajite na Filozofskom fakultetu, učite mlade. A nemojte političarima govoriti kako će raditi, rekao je Kerum Mariji Selak Raspudić

ko su izborni aduti iz rukava i zašto?’ bila je tema večerašnje emisije Otvoreno na HRT-u, a u kojoj su gostovali Marijana Petir, nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a, Marija Selak Raspudić, nezavisna kandidatkinja na listi Mosta, Mirela Holy, nezavisna kandidatkinja na listi Restart koalicije, Igor Peternel, Domovinski pokret Miroslava Škore i Željko Kerum, predsjednik HGS-a.

Kerum je odmah na početku istaknuo kako nije ponovno došao u politiku već da je u njoj 12 godina. – Moja je stranka već 12 godina prva u gradu Splitu, a druga u županiji – rekao je i dodao kako je u koaliciji s HDZ-om u gradu. Istaknuo je da na izbore ide zbog birača koji ga zovu. – Ako uđem u Sabor koalirat ću s pobjednicima – naglasio je Kerum i dodao kako misli da će HDZ pobijediti te kako će se on s njima dogovoriti. Selak Raspudić je istaknula kako se HDZ i SDP ne mogu nakon devastacije kojoj smo svjedočili godinama, kategorizirati kao prva ili druga liga.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/kerumov-osebujan-nastup-sto-cete-vi-i-suprug-u-politici-tko-ce-dicu-cuvat-1407379 – www.vecernji.hr
– Smatram da ćemo i mi „drugi”doći u prvi plan kako bi stali na kraj ovoj vladajućoj oligarhiji koja je dovela zemlju u situaciju u kojoj se sada nalazi – rekla je. Marijana Petir je rekla kako su je i Škoro i Plenković pozvali na razgovor. Saslušala je njihove programe i opcije, a oni su saslušali njezine, a to je da želi na izbore izaći kao nezavisna zastupnica.
– Dogovorila sam se kao nezavisna zastupnica na HDZ-ovoj listi u 6. izbornoj jedinici – rekla je Petir. Mirela Holi je pak rekla kako ju je Davor Bernardić pitao je li zainteresirana biti na parlamentarnim izborima na listi SDP-a i ona je pristala, ali je rekla kako bi htjela biti na listi u prvoj izbornoj jedinici.

Pravi show u emisiji je priredio upravo Željko Kerum koji je Mariju Selak Raspudić pitao zašto ona i suprug idu u politiku. – Zar nije preveć, kako bi rekao predsjednik Tuđman, da idete i vi i suprug na izbore? Pa kako bi izgledalo da ja i moja žena smo tu sad? Tko bi dicu čuvao? Vi ste filozof i sad vi oćete ić u politiku. Pa daj predajite na Filozofskom fakultetu, učite mlade. A nemojte političarima govoriti kako će raditi – rekao je Kerum. Dužan nije ostao niti Igoru Peternelu koji ga je u jednom trenutku želio prekinuti. – Vi u životu niste dvije plaće podijelili. Nemojte prekidati nekoga tko je dijelio po 2-3 tisuće plaća – rekao je. Na kraju emisije je pozvao birače da glasaju za njega jer je on ‘iznenađenje izbora’. (večernji.hr)

Facebook Comments