Aktualno OG sada Ogulin

Rezultati upisa objavljeni su na oglasnoj ploči na ulazu u ogulinski Dječji vrtić “Bistrac”

Nedavno su, 25.svibnja, okončani upisi  u novu pedagošku godinu 2020./2021., u ogulinski Dječji vrtić “Bistrac”, a sada  je poznato tko će biti novi polaznici redovnih programa vrtića od jeseni.

Naime, na nedavno objavljeni javni poziv za upise, prema riječima ravnateljice Ivanke Turković, pristiglo je ukupno 111 prijava roditelja, i to za djecu starosti od jedne godine pa naviše. Od tog ukupnog broja, 56 mališana ispunilo je sve nužne uvjete i bit će upisani u vrtić, dok se 49-ero djece našlo ispod upisnog praga. Dvoje djece nije ispunilo nužne uvjete za upis, a u tri slučaja roditelji nisu dostavili potpunu dokumentaciju koja je nužna za upis djece.

Rezultati upisa, koji su šifrirani, objavljeni su na oglasnoj ploči na ulazu u ogulinski vrtić, a roditelji će ubrzo na kućne adrese poštom dobiti i pisana rješenja o ishodu njihovih prijava.

Ravnateljica Turković je pozvala sve one roditelje čija djeca nisu prešla upisni prag da svoje mališane prijave u program igraonice u kojem ima slobodnih mjesta. Poručila je, ujedno, da je to dobar program za socijalizaciju djece i njihovu prilagodbu na način rada i boravka u vrtiću.

Sve one roditelje čija djeca su stekla pravo na upis u vrtić pozvala je da se ubrzo jave u pedijatrijsku ambulantu ogulinskog Doma zdravlja, gdje će dobiti sve potrebne informacije vezane uz liječnički pregled, kojeg je nužno obaviti prije polaska mališana u vrtić.

Nadamo se da će što skoriji dovršetak izgradnje novog dječjeg vrtića na Poredicama riješti problem nedostatnog broja mjesta za svu djecu, koja su i ove godine ostala bez svog mjesta u vrtiću.