Aktualno Županija

U OŠ Mahično provode ovaj projekt, jučer obilježili Svjetski dan zaštite okoliša

NE plastičnim vrećicama!

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu posvećene okolišu, a ovaj važni datum nikada ne izostave u Osnovnoj školi Mahično.

Tako se i ove nastavne godine s učenicima razredne nastave provodi se ekološki projekt pod nazivom NE plastičnim vrećicama. Voditeljica projekta je učiteljica razredne nastave Jasmina Štefan.

  • Osmišljenim aktivnostima učiteljica razredne nastave učenici su istraživali, bilježili, prikupljali i prezentirali informacije o utjecaju plastike na život svih živih bića.Cilj projekta bio je osvijestiti učenike i članove njihovih obitelji, a time i širu lokalnu zajednicu na potrebu mijenjanja navika odabirom ekološki prihvatljivijih proizvoda, kažu nam u školi.

Naime, istražujući uporabu plastičnih vrećica učenici su zaključili kako je korištenje platnenih vrećica prihvatljiviji izbor te su i sami dizajnirali valastite platnene vrećice koje su danas na Svjetski dan okoliša odnijeli svojim obiteljima te ih od danas mogu zajednički korisititi. Zadatak učenika je podsjećati roditelje da koriste ovu ambalažu, što su oni s veseljem prihvatili. Učiteljice koje su radile s djecom vjeruju u ekološku svijest učenika i roditelja te su ponosne na njihov mali, ali važan doprinos očuvanju našeg planeta i okoliša u kojem žive. (kaportal.hr)