Aktualno OG sada Ogulin

“Oči u oči” s gradonačelnikom Domitrovićem

Nakon “korona emisija” tijekom ožujka i travnja, danas je u redovitoj emisiji “Oči u oči” u programu Radio Ogulina gostovao gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Osvrnuo se, na početku, na sjednicu Gradskog vijeća koja je održana 1. lipnja, istaknuvši da je odrađeno 36 točaka dnevnog reda i očekivao je da će potrajati puno više od 6 sati, koliko je vijećnicima trebalo da razmotre sve točke. Naime, Klub SDP-a dogovorio je da neće postavljati pitanja na Aktualnom satu, s obzirom na potrebu držanja distance i provjetravanja prostorija, ali su od oporbe očekivali više pitanja.

Projekt sanacije gubitaka pitke vode je nužan, rekao je Domitrović, najavivši nastavak radova, ali nije mogao odgovoriti konkretno kada će pojeftiniti cijena vode, jer treba sačekati dovršetak radova. Dugovi za komunalnu naknadu nikome se neće opraštati, naglasio je, te prokomentirao, kako je rekao, neutemeljeno pitanje vijećnika HDZ-a Ivice Porubića o korištenju službenog auta SKG-a u privatne svrhe, nazvavši ga izmišljotinom i obmanom, koja Porubiću nije trebala.

Osvrnuo se i na gradski proračun koji je smanjen zbog korona krize, a jedini spas vidi u realizaciji projekata i davanju posla obrtnicima i poduzetnicima. Dječji vrtić na Poredicama, rekonstrukcija DVD-a Turkovići, održavanje nerazvrstanih cesta, gradnja reciklažnog dvorišta, šetnica Klek, završetak gradnje Pučkog otvorenog učilišta, cesta Hačko-Bolnička, rekonstrukcija  ulice Augusta Šenoe i Ivane Brlić Mažuranić, tlačni cjevovod na Poredicama i Poduzetničkoj zoni, samo su neki od njih.

I ovog puta u emisiju su se mogli uključiti zainteresirani slušatelji.