Gradski zastupnici o rebalansu zagrebačkog proračuna

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj će jedna od točaka dnevnog reda biti i rebalans gradskog proračuna održat će se u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je uoči sjednice kako očekuje da će gradski zastupnici podržati rebalans proračuna Grada Zagreba, najavivši još najmanje dva rebalansa do kraja godine.

– Očekujem da će proći jer svi oni koji žele dobro i ne žele opstruirati obnovu i pomoć ljudima glasat će za proračun, poručio je Bandić .

Objasnio je da je ovaj prvi rebalans rađen zbog koronavirusa i potresa, podsjetivši da je prije njega, aktivirao i mjere o obustavi izvršenja proračuna.
Poručio je da jedine stavke u proračunu Grada gdje nema limita su ono što treba za Covid-19 i za sanaciju u potresu oštećenih objekata.

Kaže i da već vidi zbog čega će na jesen raditi drugi rebalans kad je potres u pitanju. Rekao je da je preko ureda za mjesnu samoupravu, pomoć dobilo 10%, odnosno 2400 ljudi.

Pozdravio je i što će Ministarstvo graditeljstva idući tjedan raspisati natječaj za pomoć ljudima za bojlere i za podsljemenski dio, ali kaže da će ostati još jedan dio ljudi koji neće biti obuhvaćeni time. Tim ljudima će, kaže Bandić, pomoći kroz natječaje, a zbog toga će morati raditi novi rebalans. A onda će, rekao je, vjerojatno dok zahladi, doći i novi zakon, pa će onda morati raditi i treći put rebalans proračuna.(hrt)

Facebook Comments