Aktualno Županija

Usprkos koronakrizi ljeto u Dugoj Resi bit će bogato događanjima – virtualne utrke, Ljeto na Mrežnici i Mini Grin Fest

Koronakriza poremetila je niz planiranih zabavnih događanja u Dugoj Resi, a jedno od najvećih trebao je biti Grin Fest. No, u skladu s uzrečicom kad ti život pošalje limun napravi limunadu, novo nastaloj situaciji prilagodili su se TZP Četiri rijeke i Grad Duga Resa. Organizirati će Grin fest u malom koji se zapravo započeti virtualnim natjecanjima u trčanju i vožnji biciklom, a umjesto da se trči smo u Dugoj Resi, ovog puta će se trčati na različitim lokacijama diljem Hrvatske.

  • Za sada imamo oko 120 prijavljenih natjecatelja za atletsku utrku Grin Run iz različitih gradova, a svi zainteresirani prijaviti se mogu još narednih deset dana. Grin Bike vozit će se od 19. do 21. lipnja po točno određenim dionicama na 20 ili na 50 kilometara, od Duge Rese preko Barilovića i Generalskog Stola, stoga je ovo zapravo početak ideje da napravimo utrku „ Četiri rijeke“ koja će uključivati kompletno područje naše turističke zajednice – kaže Ivan Puškarić direktor TZP.

Podsjetimo, trčati se može na 3 ili 10 kilometara i to bilo gdje na traci, u prirodi, kod kuće u vremenu od 20. do 21. lipnja, a rezultate je potrebno snimiti i dostaviti na [email protected]. Troje najbržih žena i muškaraca dobit će nagrade sponzora, a dodatno će biti nagrađeni i autori tri najuspješnije „zelene“ fotografije. Kotizacija po utrci iznosi 100 kuna, a natjecatelji će startne pakete koji uključuju majice s logom, medalje i korona maskice, primiti poštom.

Program mini Grin festa bit će poznat za nekoliko dana, a organizatori najavljuju ugodna iznenađenja. Tijekom vrućih ljetnih mjeseci Dugorešani, a vjerujemo i brojni domaći i strani gosti, moći će se zabaviti i na „ Ljetu na Mrežnici“ koje će se održavati u devet termina tijekom srpnja i kolovoza, uključujući i Dan domovinske zahvalnosti i blagdan Velike gospe.

  • Svaki vikend na drugoj lokaciji imat ćemo drugu manifestaciju kulturnu, zabavnu, sportsku, a našim turističkim djelatnicima dajemo po vikendu do 5 tisuća kuna za organiziranje takovih događanja – pojasnio je Puškarić te dodao kako su produžili javljanje na javni poziv do petka, jer imaju još tri slobodna termina.
    Jedini uvjet za dobivanje potpore TZP je da se manifestacije moraju održati u na javnim gradskim prostorima ili na obali rijeke Mrežnice, a „Ljeto na Mrežnici“ službeno će početi za vikend 4.i 5. srpnja. (kaportal.hr)