Aktualno OG sada Ogulin

Sanacija gubitaka pitke vode i u općini Saborsko

Općina Saborsko imala  je komunalno poduzeće, koje je godinama distribuiralo vodu, što nije bilo zakonski ispravno, ali drugog načina nije bilo. No, to se početkom veljače ove godine promijenilo. Naime, od tada taj posao obavlja ogulinska tvrtka Vodovod i kanalizacija.

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, koji je i predsjednik Skupštine Vodovoda i kanalizacije, rekao je tada  kako bivša uprava tvrtke za Saborčane nije imala razumijevanja, a sada im oni mogu pomoći, nakon dvije godine pregovora i razgovora.Uspjeli su ih integrirati u ogulinsko poduzeće i sada  im oni isporučuju pitku vodu.

Direktor Vodovoda i kanalizacije Bojan Prebežić kazao nam je da će uložiti maksimalno znanje i sredstva da svi Saborčani redovito imaju pitku, kvalitetnu vodu. Potpisali su stoga i okvirni sporazum sa Hrvatskim vodama, kako bi se smanjili gubitci. Upravo na tome se i radilo, a kako doznajemo, u srijedu 17. lipnja, u Ličkoj Jesenici će se upriličiti potpisivanje okvirnog sporazuma sanacije gubitaka na vodoopskrbnom sustavu općine Saborsko.

Potpisivanje će se održati na izvoru rijeke Zelenike u Ličkoj Jesenici.