Megaoluja u Dalmaciji: Krupna tuča udarala po autima, kaos na magistrali, drama i na moru

Veliko nevrijeme zahvatilo je oko 13 sati Donja Kaštela, a tuča i kiša su u samo 15-ak minuta stvorile manje bujice na prometnicama, javlja Slobodna Dalmacija.
I dok se do podneva moglo uživati u kupanju na plažama bez turista i ljetne vreve, samo sat kasnije kao da smo se vratili u prevrtljivu veljaču ili jesen.
‘Krupa’ je nesmiljeno udarala po vozilima i Jadranskoj magistrali koja se pretvorila u ‘bijelu cestu’, a u nebo su s neizvjesnošću ponajprije gledali kaštelanski povrtlari i pogotovo vinogradari i maslinari strahujući da će im od ovogodišnjeg uroda ostati malo i(li) ništa.
Dvadesetak minuta kasnije snažna kiša praćena gmljavinom stigla je i do Splita, piše Slobodna Dalmacija.
Dalmatinski portal javlja da će se naknadno zbrojiti štete nastale u današnjem nevremenu u Kaštelima. Voda je posvuda procurila, a poplavljen je i kafić u Kaštel Starom.
Zbog vremenskih je nepogoda došlo i do problema u prometu pa je zabilježeno nekoliko lakših prometnih nesreća, a promet je zbog lošeg vremena u zastoju.

Olujni je oblak zahvatio i dio Cetinske krajine, a proširio se i na zaleđe Trogira. Dalmacija danas javlja da su visoke temperature, one iznad 25 stupnjeva, naglo pale u samo pola sata. Primjerice, u Kaštel Štafiliću se temperatura zraka u pola sata spustila za čak 12 stupnjeva.(jutarnji.hr)

Facebook Comments