Najnoviji podaci Nacionalnog stožera: Potvrđeno je da imamo 95 novooboljelih u 24 sata!

 

Nacionalni stožer potvrdio je brojke novozaraženih koje je neslužbeno doznao RTL. U zadnja 24 sata je 95 novozaraženih.

Trenutno su potvrđene ukupno 2483 osobe zaražene koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježeno je 95 novih slučajeva.
Jedna novooboljela osoba je iz Brodsko-posavske županije, jedna iz Šibensko-kninske, jedna iz Virovitičko-podravske županije, jedna iz Splitsko-dalmatinske županije i jedna iz Varaždinske županije, dvije novooboljele osobe su iz Istarske županije, dvije iz Sisačko-moslavačke županije, pet novooboljelih osoba je iz Zadarske županije, sedam iz Zagrebačke županije, devet iz Primorsko-goranske županije, 25 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba, a 40 novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije.

Oporavilo se 2149 osoba. Nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječe 42 osobe. Preminulo je 107 osoba.
Najviše povezanih sa samostanom u Đakovu

Do sada je testirano 74.657 osoba, od toga 919 u posljednja 24 sata.

Najviše novozaraženih u jednoj županiji povezano je sa samostanom u Đakovu.

Od ponoći je na snagu stupa obveza nošenja maski u javnom prijevozu za putnike i vozače, te obveza samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Te osobe će biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana od ulaska u Hrvatska. Obveza izolacije ne primjenjuje se na putnike koji tranzitiraju kroz Hrvatsku.

Vozači, ostali zaposlenici i putnici od ponoći su dužni koristiti medicinske maske ili zaštitne maske za lice u javnom prijevozu. Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije ponuditi uslugu.(KAportal)

Facebook Comments