Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Merkel: Opasnost od koronavirusa i dalje velika

 

Njemačka kancelarka Angela Merkel apelirala je na građane Njemačke da se, kad je savladavanje pandemije koronavirusa u pitanju, ne ponašaju lakomisleno.

  • Opasnost koja prijeti od koronavirusa je i dalje velika. Uzmite to ozbiljno. Jer situacija i jest ozbiljna, rekla je Merkel u svojoj redovitoj video-poruci subotom.

Reagirala je na ponovno naglo širenje zaraze u nekim dijelovima Njemačke upozoravajući građane da se ne “opuštaju” kad je u pitanju borba protiv zaraze.

  • Lako zaboravljamo na opasnost jer je Njemačka do sada manje-više dobro prošla kroz koronakrizu. Ali to ne znači da smo zaštićeni, da je opasnost nestala, rekla je kancelarka.

Pozvala građane da se i dalje pridržavaju mjera poput održavanja razmaka, upotrebe maske i pranja ruku. Kancelarka je isto tako pozvala na što širu upotrebu aplikacije za praćenje zaraze koju je prije nekoliko dana u promet pustila njemačka vlada. Merkel je još jednom naglasila kako će savladavanje posljedica koronakrize biti prioritet njemačkog predsjedanja Vijećem EU koje počinje 1. srpnja.

  • Njemačka će zadaća biti da tražimo kompromise i rješenja među zemljama članicama, zaključila je Merkel. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

U Ogulinu sedam novooboljelih osoba

OgPortal

Trening trenera OCD-ova – strojarstvo

OgPortal

Lokalni izbori: Diljem Hrvatske otvorena birališta

OgPortal

Izrael upotrijebio 500 tona bombi za napad na tunele Hamasa

OgPortal

Berlusconi izašao iz bolnice, ali na sporedni izlaz

OgPortal

Nemeth Blažić: Postoji trend pada novooboljelih, ali još nije vrijeme za popuštanje mjera

OgPortal