Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Uz noćne klubove, još je jedno potencijalno žarište u Zagrebu. Bandić: ‘Zamislite da se ja ljubim s nekim u maski. Pa nema šanse’

U Zagrebu je u posljednja 24 sata registrirano 39 novozaraženih osoba, rečeno je na presici Stožera civilne zaštite Grada Zagreba. Trenutno je 838 osoba u Zagrebu pod mjerom samoizolacije. Izvor zaraze većinom su noćni klubovi, dio novozaraženih su kontakti prethodno zaraženih, a za dio su izvidi još u tijeku.
‘Uzroci su prerano popuštanje mjera, a zna se zbog čega. Do 5. 7. ćemo biti svjedoci ovoga. Nelogično je da zaoštravate mjere, a zovete ljude da glasaju za vas. Dva i dva su četiri. Mi pokušavamo gasiti požar’, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Kazao je da s tri vlade nije uspio riješiti problem Imunološkog zavoda i da je očito da je netko bacio šapu na tu instituciju koja je mogla napraviti cjepivo protiv koronavirusa.
S noćnim klubovima povezuje se 16 novozaraženih, a dva slučaja su povezana s teretanama – moguće je da je to novo žarište zaraze, rečeno je na presici.

Dosad je izvršen nadzor u 11 noćnih klubova u Zagrebu, nije uočeno kršenje mjera.

‘Zamislite u noćnom klubu da se ja ljubim s nekim u maski. Pa nema šanse’, kazao je Bandić.

‘Nema kontrole u noćnom klubu u 5 ujutro. Deplasirano je o tome govoriti. Da ništa niste popili, u 5 ujutro ste mamurni. Tamo idu oni zaljubljeni i oni koji se žele zaljubiti, oni su iracionalni. Nema šanse da se bilo što zatvori do 5. 7. Tko koga tu vara. Nema natrag. Moramo se naučiti živjeti s vrstom gripe ili koronom’, dodao je Bandić.(Tportal)

Posljednje objavljeno

U Ogulinu sedam novooboljelih osoba

OgPortal

Trening trenera OCD-ova – strojarstvo

OgPortal

Lokalni izbori: Diljem Hrvatske otvorena birališta

OgPortal

Izrael upotrijebio 500 tona bombi za napad na tunele Hamasa

OgPortal

Berlusconi izašao iz bolnice, ali na sporedni izlaz

OgPortal

Nemeth Blažić: Postoji trend pada novooboljelih, ali još nije vrijeme za popuštanje mjera

OgPortal