Veliki policijski ulov: Talijanu u Mercedesu našli čak 25 kg kokaina vrijednog 20 milijuna kn


U automobilu je pronađen 21 paket droge visoke čistoće koju je nanjušio posebno istrenirani pas

Tijekom redovitog pojačanog nadzora na punktu u Baćini kod Ploča službenici mobilne jedinice Carinske uprave Dubrovnik u tom pograničnom predjelu Ploča u vozilu Mercedes talijanskih registarskih oznaka pronašli su 24,78 kilograma kokaina, piše Dubrovački vjesnik.

Prema preliminarnim rezultatima analize sadržaja ukupno 21 paketa, utvrđeno je da je riječ o kokainu čistoće veće od 90 posto. Stoga se pretpostavlja kako je tržišna vrijednost u uličnoj prepordaji ovoga zaplijenjenog kokaina 17 do 20 milijuna kuna, što naravno ovisi o količini aditiva koji bi se, da je prijenos zabranjene supstance uspio, dodao prije ulične prepordaje.

Prema neslužbenim podacima do kojih je došao Dubrovački vjesnik, kokain koji se trenutačno prodaje po ulicama Dubrovnika često doseže tek 15 do 20 posto čistoće, stoga je u ovom slučaju bila moguća i još veća zarada. Talijanski državljanin koji je prevozio kokain je tijekom kontrole u Baćini pospremio pakete uz sic suvozača, no uz policajce i carinike na kontroli je bio i policijski pas za detekciju droga. Pas je odmah nanjušio ‘ulov’, što je policiji bio signal da zatraže od Općinskog državnog odvjetništva i suca istrage nalog za pretragu zbog sumnje u šverc droge.

Presici na kojoj je javnost upoznata o najnovijem uspjehu policije nazočili su načelnik ove PU Ivan Pavličević, voditelj službe krim policije Zoran Tikvica i voditelj jedinice za mobilne službe Carinske uprave Pero Perić. Akcija se odvijala tijekom jučerašnjeg jutra oko 11 sati, dok je talijanski državljanin danas oko 10 sati predan pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštene proizvodnje i promet drogama“. (jutarnji.hr)(fotoilustracija)

Facebook Comments