Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Smiljana proglašena krivom za ubojstvo sestre, dobila 15 godina zatvora, ne prestaje plakati!


Srnec je bila optužena za ubojstvo svoje sestre Jasmine čije je tijelo bilo skriveno u zamrzivaču

Varaždinski Županijski sud donio je nepravomoćnu presudu u slučaju ubojstva u Palovcu koje je šokiralo Hrvatsku. Smiljana Srnec proglašena je krivom za smrt svoje sestre Jasmine Dominić te osuđena na 15 godina zatvora.

Određena joj je maksimalna zatvorska kazna, a u nju joj se uračunava vrijeme provedeno u zatvoru. Mora platiti i 22.000 kuna sudskih troškova.

Sudac Tomislav Brđanović u obrazloženju presude vrlo brzo iznosi zašto smatra daje Smiljana Srnec kriva za smrt sestre Jasmine, da su iz svih provedenih dokaza i vještačenja kod suda stvorili nedvojben zaključak da je Smiljana Srnec počinila kazneno djelo koje joj se stavlja na teret…

  • Središnje pitanje je tko je usmrtio jasminu Dominić i vrijeme izvršenja. Prema prijavi nestanka svjedoci govore da su žrtvu vidjeli u ljeto 2000. godine, a prema zadnjem opisu da je viđena u kolovozu 2000. godine. Sud zaključuje da je ubijena u ljeto 2000. i nije proturječno iskazima Dražena Palfija i Sofije Križaić. Roditelji su je zadnji puta čuli u kolovozu 2000. i ne proizlazi da ju je netko vidio osim Smiljane Srnec u kolovozu ili rujnu 2000. Prema mjestu gdje je leš pronađen i da je od usmrćenja do smještaja leša prošlo tri sata upućuje na zaključak da je žrtva ubijena u kući – govori među ostalim sudac Brđanović.

Sudac Tomislav Brđanović u 15.04 završio je s obrazloženjem presude. Na kraju je rekao da bi se moglo govoriti i o podmuklom ubojstvu, a najviša kazna izrečena je iz razloga jer je tijelo skrivala 19 godina.

Smiljana Srnec tijekom cijele rasprave nije prestajala plakati. Bila je i u suzama dok su je izvodili iz sudnice.

  • Nisam zadovoljan presudom. Žalit ćemo se kad dobijemo pisani otpravak presudu. Smiljana je teško primila presudu, nisam uspio s njom razgovarati. Smatramo da je osuđena iako nije dokazano da je u vrijeme kad je počinjeno kazneno djelo ona sama živjela u kući – rekao je odvjetnik Smiljane Srnec, Krešimir Golubić.

Podsjetimo, Smiljana Srnec (45) optužena je za ubojstvo svoje sestre Jasmine, koje se dogodilo prije 20 godina, nakon čega je do veljače prošle godine Jasminino tijelo bilo skriveno u zamrzivaču u kući Smiljane Srnec u Palovcu. O tom su slučaju pisali i svjetski mediji, a slučaj škrinja jedan je od najintrigantnijih u hrvatskoj enciklopediji zločina. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

U Hrvatskoj cijepljena svaka četvrta odrasla osoba

OgPortal

Iz Jaškova krenula štrudlomanija na dva kotača, poznati bike bloger Dražen Breitenfeld: Ozaljski kraj ima sve predispozicije biti prepoznatljivo cikloturističko odredište

OgPortal

“Pandemija nije dobar trenutak zabrane rada”

OgPortal

8. svibnja – Svjetski dan Crvenog križa

OgPortal

U Ogulinu će biti postavljen vanjski stalni STEM postav

OgPortal

Indija: Rekordan broj umrlih, Tamil Nadu se zatvara

OgPortal