Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

PLENKOVIĆ I BEROŠ OPET PREKRŠILI EPIDEMIOLOŠKE MJERE? No, gore od toga je s kim su se družili na Hvaru

Premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš otvorili su novouređeno igralište u Plenkovićevom rodnom Svirču, a s njima je u društvu bila i Danica Baričević, koja je upletena u nekretninsku aferu
Premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš posjetili su Hvar. Uobičajen predizborni posjet protekao je u sjeni nepridržavanja epidemioloških mjera i druženja s članovima stranke koji imaju afere s nekretninama.

Naime, HDZ Jelsa je na svojoj Facebook stranici objavio fotografije u Plenkovićevu rodnom Svirču na kojima se premijer i ministar zdravstva druže s građanima i Danicom Baričević, istaknutom članicom HDZ-a i kandidatkinjom za Sabor koja ima legaliziranu vilu na zemljištu koje se i dalje u katastru vodi kao pašnjak, maslinik i vinograd. Štoviše, s građevinom se često hvalila na društvenim mrežama, a ondje su boravili brojni HDZ-ovci.

Trljaju se rame o rame
Na jednoj fotografiji istaknuti HDZ-ovci se trljaju rame o rame, ne pridržavajući se epidemioloških uputa o držanju razmaka, dok se na drugoj druže s djecom na novouređenom igralištu, također bez distance. Podsjećamo na upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o ponašanju na dječjim igralištima.

“Potrebno je održavati fizičku distancu među osobama od 1,5 metra. Potrebno je obratiti pažnju odnosno podučiti djecu da izbjegavaju grupiranje na jednom mjestu i održavaju fizičku distancu koliko je moguće”, piše na Vladinoj stranici koronavirus.hr.
Već viđene poruke
Lokalni HDZ je, čini se bio jako razdragan Plenkovićevim dolaskom. Stoga nisu mogli propustiti priliku da ponovno pošalju poruke kakvih smo se iz HDZ-a ovih dana već naslušali.

“Ovim putem drago nam je da je i osobno došao dati podršku, i pokazati kako nije vrijeme za eksperimente, nego za iskusne i stručne ljude koji mogu konkurirati na nacionalnoj i međunarodnoj razini! Ne dopustimo da zbog eksperimenata u ovo krizno vrijeme opet dobijemo državnika koji ne poštuje odluke Sabora, najvišeg tijela demokracije u Hrvatskoj, odnosno osobe kojoj je diktator Josip Broz Tito iznad našeg prvog predsjednika suverene i samostalne Republike Hrvatske Franje Tuđmana. I upravo zato, u nedjelju, zaokružite listu broj 9. i izaberite našeg Vilija, naš svit, naše otočane i sigurnu Hrvatsku!”, poručili su iz HDZ-a Jelsa.(net.hr)

Posljednje objavljeno

Mišja groznica – prijavljeno 8 slučajeva, svi s ogulinskog područja

OgPortal

Talijanki odjednom ubrizgali šest doza Pfizerova cjepiva, ovakav slučaj je nezapamćen u medicini

OgPortal

Vodovod Modruš – počela gradnja odvojaka za kućne priključke

OgPortal

Teniske vijesti

OgPortal

Tijekom vikenda utvrđeno je 178 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila

OgPortal

Bivši trener Dinama do ponoći se mora javiti u Remetinec, a evo što slijedi ako to ne učini

OgPortal