Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Beroš: Razmatramo mjere koje će se odnositi na obiteljska okupljanja

HDZ-ov Vili Beroš na ulasku u zgradu Vlade komentirao je izborni rezultat, kao i moguće uvođenje novih mjera u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Komentirajući velik broj preferencijalnih glasova koje je osvojio, čak i više od šefa HDZ-a, Andreja Plenkovića, Beroš je rekao da su izborne jedinice različite i zahvalio svim biračima koji su zaokružili njegovo ime.

Upitan hoće li se nakon izbora postrožiti mjere u borbi protiv epidemije koronavirusa, Beroš je rekao da se cijelo vrijeme razgovara i prati epidemiološka situacija. “Kad bude vrijeme za uvođenje mjera, one će biti donesene”, rekao je Beroš.
Ponovio je da se nada da sinoćnji izborni stožeri stranaka neće biti novi rasadnici koronavirusa. “Sve je moguće, ali se nadam da neće biti, bili smo na otvorenom, mjerila se temperatura, dezinficirale su se ruke”, rekao je Beroš, dodavši da je osobno izbjegavao grljenje i ljubljenje, ali da je i toga bilo u stožerima.

Što se tiče stanja u Srbiji, ono se prati i razmatraju se sve opcije, rekao je Beroš.

“Pokušavamo prvo s mjerama koje su blaže, nadzor u klubovima je polučio rezultate i nemamo novooboljelih, ono što nije dobro je problem obiteljskih okupljanja pa razmatramo mogućnosti koje će se eventualno odnositi na takve vrste okupljanja”, rekao je Beroš.

Upitan hoće li ostati na čelu Ministarstva zdravstva i u novoj vladi, Beroš je rekao da je zdravstvena politika njegov fokus i da će prihvatiti mjesto, ukoliko bude takav dogovor. (N1)

Posljednje objavljeno

Gotovo je! Dalibor Domitrović ponovo je na čelu grada Ogulina

OgPortal

U Gradskom vijeću bi trebalo biti  8 vijećnika SDP-a,  6 vijećnika HDZ-a i 1 iz DP-a

OgPortal

SDP-u najviše glasova i za Gradsko vijeće

OgPortal

Domitroviću pobjeda u prvom krugu?

OgPortal

Prvi neslužbeni rezultati s pojedinih biračkih mjesta

OgPortal

Birališta zatvorena – čekamo prve, neslužbene rezultate

OgPortal