Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Kacin o Hrvatskoj: Teško kontroliraju situaciju s virusom

U Sloveniji je u posljednja 24 sata povećan broj novih zaraza koronavirusom te je zabilježeno 23 nova slučaja, kazao je za Slovensku televiziju glasnogovornik vlade Jelko Kacin kazavši također da se svakodnevno prati stanje u Hrvatskoj te da nema razloga za optimizam.

  • Broj novih zaraza u posljednje je vrijeme skoro “dramatičan”, stanje je “ozbiljno”, kazao je Kacin, dodavši da se pojavljuju “nova žarišta”, ali da je za razliku od prvog vala epidemije sada među novoinficiranima najviše mlađih ljudi s lakšim simptomima bolesti ili bez njih.

No, ključno je da se infekcija ne prenese u domove za starije i na stariju populaciju, upozorio je, te dodao da je zbog toga vlada na sinoćnjoj sjednici donijela plan kako spriječiti unos infekcije u domove za starije, zatvore i druge zatvorene institucije s većim brojem ljudi.

Odgovarajući na pitanja gledatelja, Kacin je komentirao i stanje u Hrvatskoj, s obzirom na veći broj turista iz Slovenije koji sada tamo borave na odmoru.

U vezi mogućnosti da se Hrvatska zbog povećanja broja zaraženih nađe na slovenskoj “crvenoj” listi, kao epidemiološki nesigurna država za dolazak iz koje bi bila potrebna obvezujuća karantena, Kacin je kazao da se to neće dogoditi “preko noći” i da bi o tome slovenski turisti bili unaprijed pravodobno obaviješteni.

Kacin smatra da porast novih zaraza u Hrvatskoj ne daje razloga za optimizam.

  • Naši epidemiolozi su s hrvatskim kolegama u svakodnevnom kontaktu. Oni teško kontroliraju situaciju. Svaki dan se pojavljuju nova žarišta, kazao je Kacin dodavši kako se očekuje da će u Hrvatskoj zaraza i dalje rasti. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

S kakvim rejtinzima stranke i političari ulaze u posljednji tjedan kampanje – donosimo u novom Cro Demoskopu

OgPortal

Gradski derbi pripao NK Ogulinu

OgPortal

Plenković: ‘Pandemija će završiti tek kad se cijela populacija cijepi‘

OgPortal

Hrvatski avion pun slovenskih putnika udario u jastreba, odmah se morao vratiti na aerodrom kod Ljubljane

OgPortal

Šuput obilježava svoj prvi Majčin dan, preslatki prizori rastapaju srca, a posebno je ganule sve druge mame

OgPortal

Telegram otkriva: Dekanica PBF-a službenom karticom kupuje Polo i Boss odjeću, Chanel parfeme i namještaj

OgPortal