Aktualno OG sada Ogulin

Reciklažno dvorište bit će “spas” za mnoge

Reciklažno dvorište u gradu Ogulinu izgrađeno je u cilju omogućavanja odvojenog prikupljanja otpada i, posljedično, smanjenje količine otpada koja se odlaže na odlagalištu. Riječ je o nadziranom ograđenom prostoru, koji je namijenjen  odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada, sve do predaje ovlaštenom sakupljaču i odvozu s lokacije.

Važno je napomenuti da će u reciklažnom dvorištu odlaganje biti besplatno. Otpad će biti potrebno razvrstati, kako se ne bi stvarale gužve. U reciklažno dvorište bit će nužno doći s važećom osobnom iskaznicom i postupati u skladu s uputama zaposlenika.

U reciklažno dvorište moći će se odložiti “problematični” otpad, kao što su: kiseline, lužine, stari lijekovi, fluoroscentne cijevi, baterije i akumulatori, boje, lakovi i prazna ambalaža, te istrošeni toneri za pisače, otpadno jestivo ulje i posude pod tlakom(npr. dezodoransi).

Također se moći odložiti elektronički i elektronski otpad, kao što su televizori, hladnjaci, usisavači i ostalo, ali i stari namještaj, papir i karton, plastika i plastična ambalaža, staklo i staklena ambalaža, otpadne gume, građevisnki otpad iz kućanstva, odjeća i tekstil.