Aktualno Županija

Koroni usprkos, Karlovčani će zaplesati svom gradu u čast – Bal u ponedjeljak, prije toga Cener, Flautistička akademija, koncert KUD-ova…

 

Zvjezdano ljeto, ove godine u potpuno novim okolnostima, bliži se kraju, no sva planirana događanja, počevši od Ivanjskog krijesa, se održavaju.

Zbog korone potpuno drugačija nego ikad, ali jednako lijepa proslava rođendana Karlovca bliži se kraju i završit će tradicionalnim Rođendanskim balom, 13. srpnja, na Starom placu.

Sva događanja, počevši od 23. lipnja i Ivanjskog krijesa pa koncerata, izložbi, predstava… održana su i bit će održavana i dalje pa Karlovčane tako do ponedjeljka čeka i obilježavanje rođendana Nikole Tesle nastupom DJ-eva, Karlovački cener, Flautistička akdemija, koncert članova ZOAKUD-a, a uoči njega povorka lokalnih KUD-ova, umjesto, zbog pandemije, sudionika Međunarodnog festivala folklora.
Potvrdila je to na današnjoj pressici dogradonačelnica Andreja Navijalić, napomenuvši da se i ovim Zvjezdanim ljetom pokazalo kako je Karlovac izvrsna pozornica na otvorenom, što je i omogućilo da svi programi budu realizirani.

– Vodimo brigu o epidemiološkoj situaciji, sve se održava sukladno preporukama HZJZ-a, pozivamo sve da budu odgovorni prema sebi i drugima i vjerujem da ćemo pokazati da na vanjskim prostorima možemo obilježiti rođendan našeg grada onako kako svi želimo, kazala je Navijalić, zahvalivši svima koji su sudjelovali u organizaciji proslavi 441. rođendana Karlovca. (KAportal)