Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Martinčević: Reformisti sprječili ulazak Škore u Vladu koji bi bio opasan

U 10. saziv Hrvatskog sabora s jednim mandatom ulaze i Reformisti. Njihov čelnik Radimir Čačić vrlo brzo je potvrdio da će podržati Vladu Andreja Plenkovića. Radije će i dalje biti župan pa u Sabor šalje svoju kolegicu, potpredsjednicu stranke, odnosno čelnicu varaždinskog ogranka Reformista Nataliju Martinčević.

Reformisti su se nadali da će osvojiti 3 ili čak 4 mandata, na kraju samo jedan. Na pitanje jesu li razočarani ovakvim rezultatom Martinčević je rekla da nisu.

  • Mi smo kontinuirano komunicirali da očekujemo između jednog do tri mandata. Dogodio se jedan i s jednim mandatom dat ćemo dobre rezultate u ovom sazivu Sabora, rekla je.

Dodala je kako su iznenađeni rezultatima HDZ-a.

  • Sva istraživanja su predviđala daleko bolji rezultat SDP-a. Mi smo kao stranaka lijevog centra bili skloniji prirodnim političkim pozicijama da podršku damo lijevom centru. Mislim da je razlog ovakvog odnosa SDP-a i HDZ-a to što birači SDP-a nisu izašli u dovoljnoj mjeri na birališta, a HDZ je dobro organizirana stranka i njihovi svi birači su izašli, smatra Martinčević.

Objasnila je zašto Reformisti postaju koalicijski partner buduće vlade i zbog čega su odlučili podržati buduću vladu.

  • Izvjesno da glas Reformista stavlja vladu Andreja Plenkovića u poziciju da ne mora ići u koaliranje sa strankama radikalne desnice. Slušali smo niz opasnih i zabrinjavajućih poruka od stranaka radikalne desnice, posebno Domovinskog pokreta o temeljnim ljudskim pravima, posebno pravima žena. U protivnom bi se otvorila pozicija HDZ-u da razgovara s Domovinskim pokretom i Škorom, a njihov ulazak u Vladu i sudjelovanje i nametanje njihovih teza i programa bilo bi vrlo opasno i štetno za Hrvatsku i mi ćemo to svojim glasom spriječiti. To je ključan razlog, rekla je Martinčević.

Dodala je kako je drugi razlog osiguravanje ravnomjernog razvoja Hrvatske.

  • To se do sada nije događalo. Mi na sjeveru, posebno u našoj županiji (Varaždinska županija), koja je najuspješnija u realizaciji europskih projekata u Hrvatskoj s 820 milijuna kuna bespovratnih sredstava koje smo doveli u županiju, taj dio radimo odlično i tu baš nemamo nikakvu podršku Vladu. Cijeli sjever je marginaliziran i mi to svojim glasom u Saboru želimo promijeniti, rekla je Martinčević. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

S kakvim rejtinzima stranke i političari ulaze u posljednji tjedan kampanje – donosimo u novom Cro Demoskopu

OgPortal

Gradski derbi pripao NK Ogulinu

OgPortal

Plenković: ‘Pandemija će završiti tek kad se cijela populacija cijepi‘

OgPortal

Hrvatski avion pun slovenskih putnika udario u jastreba, odmah se morao vratiti na aerodrom kod Ljubljane

OgPortal

Šuput obilježava svoj prvi Majčin dan, preslatki prizori rastapaju srca, a posebno je ganule sve druge mame

OgPortal

Telegram otkriva: Dekanica PBF-a službenom karticom kupuje Polo i Boss odjeću, Chanel parfeme i namještaj

OgPortal