Aktualno Županija

Šest kaznenih djela i tri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Računalna prijevara
Jučer je u Policijskoj postaji Slunj zaprimljena prijava 21-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj s bankovnog računa ostvario više transakcija koje su izvršene putem jedne internetske stranice. Materijalna šteta je više stotina kuna. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

Preporuka građanima:
U odnosu na računalnu sigurnost i kako se zaštititi u domeni interneta, odnosno gdje pronaći korisne informacije kako se obraniti od virtualnih, ali nevjerojatno moćnih internetskih zlonamjernika i napasnika, gdje pronaći razne informacije o njima te kome se obratiti za pomoć, otvorite stranice CARNet-a na linku: https://www.carnet.hr/tema/racunalna-sigurnost/ .

Osumnjičen za dvije krađe novca
Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe. Naime, 43-godišnjaka se sumnjiči da je u veljači i lipnju ove godine iz trgovine u gradskoj četvrti Banija i iz poslovnih prostorija u sklopu trgovačkog centra u gradskoj četvrti Zvijezda u Karlovcu otuđio više od 12.000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu protiv osumnjičenika dostavljeno je posebno izvješće.