Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U Hrvatskoj 91 novi slučaj zaraze

U protekla 24 sata zabilježen je 91 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajevau Hrvatskoj danas ukupno 978. Među njima je 100 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 3 pacijenta. Jedna je osoba preminula.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3416 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 115 preminulo, a 2323 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 4410 osoba. Do danas je ukupno testirano 89 764 osoba, od toga 1529 u posljednja 24 sata.

Najviše novooboljelih je u Gradu Zagrebu – 23, te u Brodsko-posavskoj županiji – 12. U Istri je 9, a u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji 7 novooboljelih osoba. U Osječko-baranskoj županiji ih je 5, u Zadarskoj, Zagrebačkoj i Vukovarskoj-srijemskoj 3, a u Požeško-slavonskoj 2.

Nacionalni stožer najavljuje nove preporuke – među ostalim i za velika okupljanja, poput vjenčanja.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u sinoćnjem je otvorenom komentirao situaciju sa svadbama i brojnim pozivima i mejlovima koje je dobivao od mladenki, a vezano uz moguće promjene oko organizacije vjenčanja.

– Mi želimo svaku sreću mladencima, pažljivo smo prodiskutirali tu situaciju s vjenčanjima i u ovom trenutku nećemo donositi restrikcije, nećemo smanjivati brojeve, nećemo ništa zabranjivati. Napravit ćemo preporuke koje će biti objavljene sutra, a u kojima ćemo dodatno pojasni kako da se izbjegne širenje koronavirusa, vezano uz ples, čestitanje, ljubljenje itd, zaključio je.(hrt)

Posljednje objavljeno

Iz Nacionalnog Stožera

OgPortal

U Ogulinu 11 osoba zaraženo virusom

OgPortal

Prva pričest

OgPortal

Mladić pao s 24 ukradena respiratora! Nabavio ih u Švedskoj, skrivao ih u zagrebačkoj krčmi

OgPortal

Počelo uklanjanje Oružane, za dva mjeseca od nje ostaje samo pročelje i dio do crkve sv. Nikole

OgPortal

Amnesty International ispričao se Navaljnom jer mu je povukao status ‘zatvorenika savjesti‘

OgPortal