Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Beroš: Za sve građane koji se sami žele testirati pokušat ćemo osigurati prihvatljivije cijene

U petak je u Hrvatskoj zabilježeno 116 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 što je najveća dnevna brojka od početka pandemije. Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj je dosegnuo 1038 osoba.
Ministar zdravstva, Vili Beroš, u subotu ujutro na Facebooku je objavio kako će država pokušati osigurati prihvatljivije cijene testiranja na koronavirus za građane kod kojih se nisu razvili simptomi bolesti, a oni sumnjaju da su zaraženi, odnosno, zbog svojih potreba žele se testirati.

Testiranje u javno-zdravstvenim ustanovama stoji 1.500 kuna. U privatnim ambulantama, serološka testiranja se porvode po cijeni od 150 kuna.

‘Testiranje na Covid-19 za sve hrvatske građane, kod kojih prema procjenama epidemiologa postoje indikacije, u potpunosti je besplatno. U Hrvatskoj se koristi jedan od najboljih testova s vrlo visokim postotkom pouzdanosti. On jest nešto skuplji, ali važna nam je točnost rezultata. Za sve građane koji se, zbog svojih potreba, žele testirati, pokušat ćemo osigurati što prihvatljivije cijene testiranja’, poručio je ministar.(Tportal)

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal